Världsmästarna ännu mer hyllade

Från och med nu och till och med slutsignalen i nästa dam-VM:s final i Kanada kommer Japans damlandslag att bära FIFAs världsmästartygmärke på sina tröjor. De överlämnades inför välgörenhetsmatchen mellan VM-laget och ett All Star-lag från Japans förstaliga på Tokoys nationalstadium på fredagen. Det var världsmästarnas första match på hemmaplan efter succén i Tyskland. 22,049 såg matchen.

På tygmärket är avbildat VM-pokalen med texten FIFA World Champions 2011. badge.jpgDet överlämnades före matchen av medlemen i FIFAs exekutivkommitté tillika presidenten i Asiens fotbollsunion Zhang Jilong samt Kinas legendariska spelare Sun Wen som utsågs till Århundradets spelare år 2000 och gjorde sju mål i dam-VM 1999.

FIFAs president Sepp Blatter underströk att märket som ska bäras på speltröjorna uttrycket både respekt och erkännande av Japans damlandslags fantastiska prestation.
Världsmästarna vann välgörenhetsmatchen med 3-2, alla tre målen gjorda i första halvlek av Yukari Kinga, Nahomi Kawasumi och Mizuho Sakaguchi.

AttachmentSize
badge.jpg6.53 KB
Taggar: