AIK-förlusten spetsar till Norrettan igen

Kvarnsveden vann bortamötet mot AIK med 3-2 och därmed krympte AIKs serieledning till bara tre poäng mot Sundsvalls DFF. Sunnanå har chansen att krympa det till två i sin match på söndagen.

Förra säsongens AIK-spelare Fiona O´Sullivan blev ett trumfkort för Kvarnsveden och var inblandad i alla tre målen.
Det första var ett praktskott i nättaket avlossat från 30 meter. Det andra som gav Kvarnsveden 2-0 efter bara 17 minuter kom efter att Fiona vunnit duellen med AiKs mittback Jenny Nordin och spelat fram Malin Holmlund som gjorde 2-0 i sin första Kvarnsveden-match från start.bfiona.jpg

AIK kom tillbaka och reducerade genom Susan Varli som bröt fram och rullade in 1-2 efter en passning snett inåt bakåt.
Clara Markstedt kvitterade efter 38 minuter när hon slog in en retur.

- Vi kom sent till matchen, en spelare blev sjuk under bussresan och det blev sena ommöbleringar i startelvan, berättar Kvarnsvedens IKs tränare Björn Lindén.
Hanna Grytegård som varit borta för skadad hälsena fick hoppa in med bara fem minuters varsel.
- De som fick ovana roller ska så klart framhållas extra men laget i sin helhet som trots onormal uppladdning gick in och gjorde en så bra match och väl utnyttjade chanserna.

- Vi hade mycket boll och återfann lugnet i vårt spel efter kvitteringenl. Jag hade känslan att det var Kvarnsvedentsomt illät oss komma in i matchen i andra halvlek, säger AiKs tränare Patric Jildefalk.
På slutet kom Kvarnsveden igen och i 83:e minuten gjorde Elin Nyman segermålet när hon fick passningen av Fiona O´Sullivan i luckan mellan två AiK-backar.

BILDEN: Fiona O´Sullivan. FOTO: anders h.nu (arkiv)

AttachmentSize
bfiona.jpg13.5 KB
Taggar: ,
Marcus 2011-09-03 19:15

Släkten är värst