Elin Rubensson målskytt - för Öster

Victoria Johansson gjorde tre mål när Öster besegrade Södra Sandby med 4-0 hemma på Värendsvallen, men namnet som väckte mest uppmärksamhet i laguppställningen var Elin Rubensson, den talangfulla anfallaren/mittfältaren i LdB FC Malmö. Hon gjorde dessutom ett av målen.

- Konkurrensen har hårdnat i LdB FC Malmö och Elin behöver matcher inte minst med tanke på att hon ingår i truppen som ska spela EM-kval med F19-landslaget. LdB FC Malmös tränare Martin Sjögren ringde mig och erbjöd Elins tjänster för den här matchen, berättar Östers tränare Marie Bengtsson.
För henne var det ett kärt återseende för Elin har varit Maries spelare i de flicklandslag hon basat för som förbundskapten.
- Det var härligt att ha Elin i "mitt" lag igen och jag kan konstatera att hennes utvecklingskurva som vi såg början på i flicklandslaget har fortsatt så som man hoppades, säger Marie Bengtsson.

Hon gläds också åt sin tremålsskytt Victoria Johansson.
- En mycket lojal lagspelare som alltid jobbar hårt. Öster har bara fått en straff tidigare i år och det var i bortamatchen mot Södra Sandby. Den sköt "Vickan" och hon fick lägga även den andra vi nu fick efter 21 minuter.
Till 2-0 ökade hon efter en djupledspassning från Sofie Dahlberg. Sedan var det dags för Elin Rubensson att skriva in sig i målprotokollet.
I slutminuten fastställde "Vickan" slutresultatet på passning från Ida Rohman.