Norska serieledare på pengajakt!

Vill ni dejta en norsk toppspelare? Från och med idag kl 16 auktionerar norska serieledaren Röa IL ut tio middagar med spelare såsom Lene Mykjåland, Emile Haavi och Janne Stange. Lägsta budet är motsvarande 590 svenska kronor och auktionen pågår till kommande söndag. Alla intäkter går oavkortat till vidare drift av den norska toppklubben och dess elitlag Dynamite Girls som leder den norska serien på bättre målskillnad före mästarna Stabaek

Fram till årets slut måste Röa IL lägga fram ett bokslut som visar ett positivt resultat.

Redan i april beslöt styrelsen att sänka lönerna på så sätt att spelarna bara skulle få ut 55% av den avtalade årslönen medan tränaren skulle få 85%.
För några veckor sedan skrev en landslagsspelare ett uppmärksammat brev till kommunalrådet i sin hemkommun i Leikanger och bad om ekonomiskt stöd eftersom hon annars inte skulle kunna fortsätta sin elitsatsning.

Men klubben har även problem att betala löpande fakturor. Spelarrådet träffade styrelsen i slutet av augusti och fick information om elitlagets allvarliga ekonomiska läge. Bland annat startades en insamling, men nu går man alltså ut med en nästan förtvivlad kampanj där man bjuder ut sina spelare till middagar med den som betalar mest.
- Det var tjejerna själva som kom på idén, säger klubbens medieansvarig Joachim Westher Andersen.

Taggar: ,
D.N. 2011-09-06 17:46

Någon svensk klubb kan väl hjälpa till o köpa loss Thorsnes! Skulle vara kul att se henne i en svensk klubb.