QBIK var hetast i kylan

Hemmalaget QBIK vann programenligt matchen mot Södra Sandby på Tingvalla i Karlstad inför 343 åskådare. 4 – 0 skrevs siffrorna till.

QBIK fick ett litet övertag redan i inledningen av matchen och radade upp chanser i de inledande sju minuterarna, men gästernas målvakt Helena Ivarsson räddade säkert alla bollar. I den 12:e minuten tog hemmalaget ledningen med 1 – 0. Målet gjordes av Julia Spetsmark. I den 21:e minuten ökade QBIK sin ledning till 2 – 0 genom Sanna Belmén. 3 – 0 kom i den 31:a minuten. Målet gjordes av Johanna Larsson. Ett par minuter senare kunde Johanna ha ökat ut ledningen, men bollen smet precis utanför Södra Sandbys mål.

Andra halvlek startades piggast av Södra Sandby. Tidigt i halvleken hade gästerna en bra chans att reducera, men hemmalagets målvakt Emmelie Larsson räddade bollen till hörna, som dock blev resultatlös. I den 61:a minuten ökande QBIK till 4 – 0. Sanna Belmén gjorde sitt andra mål för dagen. Efter det här målet stannade matchen upp, och det blev mer ett ställningskrig i mitten av planen.
I den 79:e minuten fick gästerna en hörna som blev lite farlig, men till slut kunde QBIK-spelare sparka undan bollen. Några minuter senare hade inhopparen Martina Rosander i hemmalaget ett jätteläge men hon fick inte ordning på bollen och sköt utanför. I slutet av matchen kunde gästerna ha gjort ett självmål, men bollen träffade krysset och studsade ut.

– Detta var skönt, säger Lisa Mellberg, tränare i QBIK. Det var kul att vi kunde avsluta så här bra. Och det känns jätteskönt att vi har fått göra så många mål de senaste matcherna. Jag tror det har blivit 27 – 2 eller något sånt i målskillnad. Nu ska vi ha en avslutningsmiddag och fira andraplatsen! Vad som händer för min del vet jag inte, vi har kört säsongen ut och har inte pratat om framtiden än.

– Säsongen totalt, spelmässigt sett, har gått riktigt bra, säger Cliff Lindström, tränare i Södra Sandby. Men vi har gjort enkla misstag som man inte får göra. Vi har utvecklats bra trots allt. Vi är mycket nöjda. Till dagens match hade vi många sjukdomar och backlinjen var lite darrig. Vi spelade upp oss i andra halvlek, men det är ett välförtjänt resultat för QBIK.

Text: AnnaKarin Johansson