Jildefalks AIK-triumf

AIK slutförde året i Norrettan med sin 19:e seger och det skedde mot Gustafs GoIF på bortaplan. Men "Dala-Gnaget", en supporterklack på drygt 30 fans ,såg till att stötta sitt lag som vann med 4-1.

- Jag hade sagt halvt på skämt til tjejerna före matchen att det inte skull förvåna om Gustafs tog ledningen på straff och det var precis vad som hände efter 7 minuter, berättar AIKs tränare Patric Jildefalk.
Denise Sundberg gav alltså hemmalaget ledningen.
- Det var mycket adrenalin i laget och många av våra unga spelare är inte vana vid att hantera sådana här situationer att vända underlägen.
Nazanin Vaseghpanah kvitterade fem minuter senare. Clara Markstedt gjorde 2-1 efter en långpassning från Malin Diaz. Sara Fredriksson 3-1 och till slut Therése Boström 4-1.
Seriesegern är en personlig triumför för tränare Patric Jildefalk som fick kritik när AIK föll ur Damallsvenskan i fjol, men han har stått emot ropen på värvning av erfarna etablerade toppspelare och satsat på egna unga.
- Vi har ett ungt lag som fortfarande utvecklas. Från förra gången vi var i Damallsvenskan har vi givetvis tagit vara på erfarenheterna och vet vad som fordras för att matcha de bästa lagen och så klart ska vi titta på etablerade spelare men med avgränsning till vad för sorts förstärkningar som kan tillföra laget, säger Patric Jildefalk.
- Det känns skönt att ha tagit laget tillbaka till Damallsvenskan för oss ledare som var med när vi åkte ur.

Taggar: ,
Tommy 2011-10-16 13:20

Ladda för att sladda i allsvenskan.