Chockförlust för Norge

Norges damlandslag kan missa EM-slutspelet i Sverige. Lördagkvällens bortaförlust mot Nordirland med 3-1 är en sensation. Nordirland ledde med 3-0 före den norska reduceringen tio minuter före slut.

Norge är 12:a i FIFAs världsrankning medan Nordirland återfinns först på 64:e plats.
Island har kopplat ett grepp om gruppsegern och är enda obesegrade laget med fyra vinster och en oavgjort medan Norge bara vunnit två och förlorat två.
Norge är 12:a i FIFAs världsrankning medan Nordirland återfinns först på 64:e plats.

Taggar: ,
D.N. 2011-11-20 10:04

Ojdå, en av årets större skrällar.

Rainer Fussgänger 2011-11-20 13:08

Visst en skräll, men norsk damfotboll måste nog nästan ha upplevt sitt sämsta år sedan landslaget finns. Tidig sorti ur VM efter bedrövliga föreställningar. Förluster mot Island och nu Nordirland.Det ser ut som om EM i Sverige spelas utan grannarna i väst, inte bra för Sverige heller eftersom man kommer att gå miste om en hel del övernattningar mm av norska fansen. Att ingen höjer ögonbrynen längre när en kvartsfinal i CL spelas utan norska klubbar är ytterligare ett tecken. Lägger man till de ekonomiska problem som finns i grannlandets damfotbollsklubbar där spelarna auktionerar ut sig själva som middagsdejtar för att rädda sitt lag får man en helhetsbild som just nu ser ganska dystert ut.

Nillan 2011-11-21 07:31

Konstigt att i det rika Norge så saknas det pengar i damklubbarna.

Ett riktigt dåligt VM av Norge och att förlora mot Nordirland låter som om dom har mer än bara pengaproblem, men man måste börja någonstans.