Bilden på Linköpings kris

Vädret och läget i tabellen utlovade redan före avspark en match utan skönspel, men absolut inte en match utan dramatik. Tvärtom visade både Linköping och Örebro att man är bättre än vad placeringarna i tabellen visar. Matchens snackis kom dock inte handla så mycket om matchen, utan istället om Charlotte Rohlin som ådrog sig en knäskada som kan visa sig väldigt allvarlig, dessutom fick Nilla Fischer lämna matchen efter första halvlek med befarad ljumskskada.
Charlotte Rohlin bärs ut med befarad allvarlig knäskada. FOTO: Filip Oskarsson

Linköping satte hög fart från första stund och hade inom loppet av två minuter skaffat sig tre hörnor, om dessvärre inte resulterade i något i målprotokollet. I efterspelet av den tredje hörnan föll Charlotte Rohlin ihop med enorma smärtor i höger knä och lämnade matchen omgående för att inte återkomma, hon ersattes av Josefin Alfsson. Trots Rohlins uttåg fortsatte LFC pressa Örebro, vilket personifierades av Jonna Anderssons ribbskott från 25 meter efter drygt sju minuters spel.

Trots LFC:s dominans i inledningen så var det KIF Örebro som tog ledningen i matchen i 8:e minuten. Sarah Michael tog vara på en långboll från KIF-försvaret och kunde ganska ohotad springa mot Sofia Lundgren och snyggt placera in 0-1.
Underläget till trots var det LFC som tryckte på under resten av halvleken, utan att komma till några riktigt farliga chanser, allt som oftast såg det farligt ut fram till straffområdet där det också tog slut. LFC:s farligaste chans stod Emma Lundh för efter en halvtimme men skottet gick strax utanför Stephanie Labbés vänstra stolpe. Däremot visade Örebro att man är långt bättre än den tabellplacering man har.

Sarah Michael störtade fram ett par gånger precis som Linda Hallin, dock utan framgång i målprotokollet.

LFC säkrade viktig poäng

I slutet av den första halvleken drabbades även Nilla Fischer av en skada. Efter en situation strax utanför Örebros straffområde tog hon sig för höger ljumske och inför den andra halvleken utgick hon till förmån för Lollo Fors, som presenterade sig genom att sparka ner en KIF-spelare.

I den andra halvleken fortsatte KIF Örebro med sin höga press, en taktik som allt som oftast var lyckosam nog att störa Linköping i deras uppspelsfas. LFC motdrag flera gånger under den andra halvleken var att slå långbollar på Lisa De Vanna, en taktik som ledde till fler förlorade bollar än vunna. I den 57:e minuten får KIF Örebros Sanna Talonen den dittills hetaste chansen med ett skott strax utanför straffområdet, men Sofia Lundgren tippade över den bollen till en resultatlös hörna. Nämnda Talonen, som förra i årets drabbning på Folkungavallen stod för två mål, hade även bud på ett par lägen till utan att lyckas förvalta dem.

Men när allt såg som allra mörkast ut så slutade regnet falla och LFC visade återigen att man kan spela fotboll om man bara vill. Ett klockrent inlägg från vänsterkanten av ifrågasatta Lollo Fors skapade tumult i Örebros straffområde och damp ner framför Petra Larsson som kunde skicka in kvitteringen till 1-1 i 65:e minuten. Målet gav luft under vingarna för hemmalaget som började pumpa på mot Örebros mål, först Jessica Samuelsson med ett skott från drygt 30 meter och sen kavalkad av hörnor, men trots fyra hörnor stod det fortfarande 1-1.

Trots flera heta chanser i matchens slutskede för båda lagen så blev det delad pott denna afton. KIF Örebros bästa spelare var onekligen SannaTalonen som med sitt outtröttliga löpande var ett ständigt orosmoln. I LFC var det Jessica Samuelsson bäst för dagen, speciellt hennes insats i den andra halvleken där hon tog ansvar offensivt som defensivt.

Rufus 2012-05-11 09:23

Jag såg visserligen inte denna regnvåta tillställning och det är jag lite tacksam för så här i efterhand... Tack för din sammanfattning av matchen, Toni - du refererar bra, utan att vara för mångordig och pretentiös! En sak undrar jag dock över. Du skriver om "ifrågasatta Lollo Fors", så jag undrar bara på vilket sätt Lollo var ifrågasatt. Hon var visst tuff mot en motståndare men slapp gult kort.

Örebro, däremot, spelade ganska fysiskt, eftersom jag räknade till tre "gula" till närkingarna, bland annat Sarah Michael, som gjorde ner Lotta Rohlin hårt och ödesdigert för att strax därefter utnyttja försvagningen i LFC:s backlinje till att göra mål. Smart, och ett exempel på att en smula våld lönar sig (ibland) inom idrotten. Rätta mig om jag har fel! :/

Hursomhelst - en Rohlin borta för resten av säsongen är sämsta tänkbara nyhet för såväl krisande Linköping som för Dennerbys landslag och dess guldchanser i OS.

Martin 2012-05-11 20:04

Tror Toni syftade på att Fors var petad från startelvan och att assisten till Petras mål var hennes första poäng för säsongen vilket i varje fall jag ser som underkänt för en spelare som förväntas producera mer framåt.

Lie 2012-05-14 12:07

Det är väl så att hon har producerat framåt, men sen ska väl nån förfaltade också!