Umeå Södra ny tvåa

Det blev en chockstart när Umeå Södra mötte Rågsveds IF hemma på Röbäcks Arena.Rågsved som i de första matcherna toppade Norrettan petades ner till plats 5 medan Umeå Södra gick upp till andraplatsen efter sin 3-1-seger.

Rågsveds satte press direkt och redan i andra minuten kunde Linda Bengtsson göra 0-1 efter returen på en hörna. Men Södra lyckades att ta detta med ro och fortsatte att med självförtroende spela ett säkert passningsspel och tog sej bit för bit in i matchen. Så i den 23:e matchminuten kunde Therese Kapstad kvittera till 1-1 efter en snygg passning av Jessica Rostedt.

I den 34:e matchminuten blevLinda Bengtsson som gjorde 0-1 målet, målchansutvisad efter att hon tufft fält Therese Kapstad i staffområdet. Detta efter en fin djupledsboll av Södras Anna Gruffman. På straffen sköt Liza Lantz 2-1 för hemmalaget.

Efter halvtidsvilan fortsatte Rågsveds att pressa trots en spelare kort. I den 80:e minuten slog Umeå Södras Johanna Ekenberg ett smörpass ifrån mitten av egen planhalva rakt igenom Rågsveds försvar till Therese Kapstad som enkelt sate 3-1 och matchen är avgjord.

Priset som matchens lirare, som utsågs av ICA Supermarket på TEG, gick till Lisen Åkerlund i Rågsveds samt Ida Åberg Zingmark i Umeå Södra.