Öster laddar för viktiga poäng

Östers IF är ett av Söderettans mest favorittippade lag. I nuläget befinner de sig på en fjärdeplats med fem poäng upp till serieettan QBIK. Ikväll, tisdag, tar man emot en annan favorit Dalsjöfors GoIF och viktiga poäng står på spel för båda lagen.

I slaget om Småland fick Öster se sig slagna med hela 3-0 mot Kalmar. Är ni revanschsugna efter den förlusten?
– Det känns bra i truppen i alla fall. Den veckan har vi hört många skratt på träningarna och det känns som om vi lagt den förlusten bakom oss. Mot Kalmar hade vi inte marginalerna med oss och jag hoppas på att det ska lossna lite framåt för oss nu. Jag försöker absolut inte ta hedern av Kalmar för det. De tog vara på chanserna när de uppstod och vann rättvist, säger Östers assisterande tränare Marita Wallisson, till damfotboll.com.

Vad behöver ni förbättra för att kunna ge Dalsjöfors en rejäl match ikväll?
– Vi spelar stabilt, har en bra defensiv och skapar mycket framåt man vi har inte fått utdelning. Det gäller att vi blir än mer effektiva i våra avslut och sist men inte minst att vi går ut med rätt inställning och jobbar hårt. Gör alla sitt kan vi ha en chans att stå upp emot Dalsjöfors.

Det känns laddat i både Norr- och Söderettan. Känner ni av någon förändring bland lagen nu när det står mycket på spel inför den kommande säsongen med serieomläggning och kval till Damallsvenskan?
– Det tycker jag. Det finns extra mycket att spela om och lagen laddar därefter. Det är många som vill ta chansen att bli ett eller tvåa och kvala till Damallsvenskan och inte minst så lockar den nya Damettan och då gäller det väl att positionera sig som sämst sexa. Det är mycket kvar att spela om men visst är Söderettan tuff, avslutar Marita.

Johnte 2012-05-29 21:00

Såg matchen på Borås tidnings webb tv....Öster tog en vinst med 1-0 mot Dalsjöfors.
Det är bara till att gratulera Öster för vinsten.Men ack så mycket slarv i spel och passningar....och detta oändliga spel ner till försvaret oavsett om det är nödvändigt eller inte.Tyvärr...i mina ögon en knapp medelomåttlig match.Detta ska ju vara två topplag i söder ettan....hmmm