Världsmästarna också på plats i Halmstad

Världsmästarna "Nadeshiko" har landat i Sverige, ett stort japanskt pressuppbåd likaså. De tre deltagande länderna i Volvo Winners Cup kunde ta plats vid samma bord för en lika välbesökt som vänlig tillställning på fredagseftermiddagen.
Japans förbundskapten Norio Sasaki. FOTO: Fredrik Hasselgren.

Artighetsfraser utbyttes, även för att visa uppskattning, tacka för tillfället att få vässa formen i matcher med så hög status som träningsmatcher kan få.

Thomas Dennerby hälsade motståndarna välkomna och konstaterade en stund senare att Linda Sembrant inte är aktuell för spel i lördagsmatchen med sin stukade fot under uppladdningen.
- Men hade det varit en tävlingsmatch hade hon kunnat spela, sade förbundskaptenen och sorterade därmed in Sembrants frånvaro som en säkerhetsåtgärd.

När han hoppades möblera om i världstoppen framöver, drog åtminstone en del av de församlade på munnen. Allt det sker ju isåfall i högsta grad på Japans och USAs bekostnad.
– Det här är de tre bästa lagen i VM, nu vill vi ändra ordningsföljden i OS.

Som värdland har Sverige fördelen av fler dagar mellan matcherna. De gästande lagen får båda formera sina startelvor med förutsättningarna att man spelar 90 minuter två gånger på tre dagar.

Japan får iallafall ett par dagar på sig till att sätta spioner på Sverige-USA och ett par träningar på svensk mark.
Det första av dessa pass hastade laget inklusive större delen av mediakåren till efter att förbundskapten Norio Sasaki fått säga sitt.
- Det är mitt fjärde år som förbundskapten och vi har spelat många gånger mot USA. Det är en bra chans för oss att förbättra laget, sade han.

- Sverige har bra spelare på alla positioner och är organiserade i försvar och anfall.

Vad har VM-guldet betytt för er?
- Det har gett mycket kraft hemma efter jordbävningen och det som hände. Alla var nöjda med resultatet, förståelsen för damfotboll har växt.