Ser inte bra ut, Sverige...

Sverige förlorade sista matchen på hemmaplan före OS mot Japan i Göteborg, bara med 0-1 mot världsmästarinnorna men spelet lämnar mycket övrigt att önska inför OS. Glädjande var emellertid att 5.163 kom för att se landskampen på Gamla Ullevi.

Sveriges bästa period i första halvlek var de första tio minuterna innan Japan hittat positionerna. Lotta Schelin hade två och och Caroline Seger hade var bra läge.
Sedan fick Sverige jaga boll mot de rörliga och passningssäkra japanskorna.
Som vanligt brast det i Sveriges mittförsvar när Kozue Ando spelade fram Yuki Nagasato det 0-1. Om meningen var att ställa henne offside så var det ändå tveksamt.
Vid en hörna fick Hedvig Lindahl göra ett kvalificerat ingripande på Takase Megumis skrvning. Yuko Nagasato var sedan nära att göra sitt andra mål.

Sverige bytte målvakt till andra halvlek. Sofia Lundgren kom in. I övrigt utnyttjade förbundskapten Thomas Dennerby tiden till att spela samman backlinjen. Där hade Nilla Fischer gjort bättre nytta än på mittfältet.moberg.jpg
Kosovare Asllani fick kliva av efter en timmes spel och ersattes av Marie Hammarström.
Efter ytterligare fem minuter fick Caroline Seger lämna plats för Johanna Almgren och Sofia Jakobsson för Susanne Moberg. Johanna nickade tätt utanför på en hörna bara efter några minuter på plan.
Backen Sara Thunebro hade det bästa avslutet, ett jätteskott från långt håll som tvingadee den japansa målvakten att sträcka sig i hela sin längd. Bara en minut senare fullföljde Sara in i det japanska straffområdet och avslutet räddades till hörna.
Drygt fem minuter kvar hade Lotta Schelin ett nytt friläge som Miho Fukimoto som räddade. På tilläggstid hade även backen Emma Berglund efter hörna ett avslut som kunde räknas till de bästa kvitteringschanserna.

Susanne Moberg blev inbytt i andra halvlelk och ersatte Sofia Jakobsson. FOTO: Filip Oskarsson

AttachmentSize
moberg.jpg11.35 KB
davidfermin 2012-06-20 22:03

ja såg inte så värst bra ut lina nilsson känns som han är en modern back. men håller hon är nog frågan blandar och ger lite för mkt tycker jag.

göransson tycker jag borde få chansen, berglund mkt bra idag borde va given.

Johnte 2012-06-20 22:54

Oj Oj Oj...vad var detta för något ?....Segt, segt och dåligt.Första halvleken rena sömnpillret, förutom i början på första halvleken Mittfältet fungerade inte alls. Lina Nilsson och Thunebro tycker jag gick bra som ytterbackar OS kan bli pinsamt för Sverige..Nu får vi nog be till högre makter att det inte ska se lika dant ut i OS, men risken är stor att det kommer det att göra. Tänker inte ödsla mer text på detta...

PM 2012-06-21 00:33

Tråkigt att konstatera, precis som Johnte skrev så är svensk damfotboll segt i kvadrat. Spelarna som är uttagna gör det de kan, problemet sitter mycket högre upp.
Allt ifrån uttagningskriterier på ungdomssidan till A-landslaget.
Japan spelade inte bättre än ett okey div 1 lag för några år sedan, men det räckte!
När man får läsa att förbundskaptenen för vårt U 23 pekar på irretation efter förlusten mot Norge senast då hon ändå fokuserat på "spelmognad" inför matchen, ja då inser man tyvärr hur illa ställt det är inom svensk damfotboll.

Nillan 2012-07-02 10:31

Finns mycket kvar att önska från dessa matcherna, rent ut sagt skitdåligt spelat.
Formen från VM är långt borta, det var så man satt och blev förbannad.

Varför är vi så fruktansvärt jefla envisa med att bara samla oss vad då 2 veckor innan ett stort mästerskap, jag förstår det inte, hur ska vi då någonsin kunna ta medaljer.
Titta på länder som Usa och med all säkerhet Canada och Japan, som verkligen satsar.
Man kan tycka att vi tappar internationellt, men det är ju då inte alls förvånande, ibland märks det att vi är ett litet land, tjejerna får inte tiden att spela ihopa sig, då blir det inte bättre än så här.
Är det inte dags att tänka om.
Jag hoppas Pia Sundhage får frågan om att leda dom svenska damerna, så hon inte stannar i Usa tills 2016!