Kristianstads DFFs OS-spelare glänste mot KIF Örebro

Kristianstads DFF imponerade med bra spel i alla lagdelar i bortamatchen mot KIF Örebro. Hedvig Lindahl stod för en gedigen prestation i mål och var nära att hålla nollan. I andra ändan av plan slog offensiven där en ständigt påpasslig Kosovare Asllani utmärkte sig till fyra gånger för 4-1-seger.
Susanne Moberg hittar en lucka och skjuter.

- En jobbig match att spela, med enträget fokus och bra jobb hela vägen vinner vi välförtjänt, säger Hedvig Lindahl.

Att KDFF aldrig vunnit på Behrn Arena var måhända något som hemmalaget kunde hålla fast vid - före matchen. När lördagsunderhållningen i sommarsolen väl drog igång dröjde det inte länge innan gästerna kom före i målprotokollet.

På en hörna som skarvades snyggt i straffområdet av Kosovare Asllani kunde Therese Andersson möta med en direktträff för 0-1.

Före paus hittade Johanna Rasmussen in till Katrin Omarsdottir med en boll som skar igenom försvaret och 0-2 var ett faktum.

De 621 åskådarna på läktarna höjde Örebros publiksnitt och fick i alla fall se lysande prestationer av de två spelarna i motståndarlaget som åker till OS om knappt tre veckor.

Hedvig Lindahl hade, trots den stabila segermarginalen, en hel del att göra mellan stolparna. Kallduschen med ett mål insläppt redan efter sju minuter hindrade inte hemmalaget att utmana med snabba omställningar, långa bollar mot Sarah Michael.
- De är konsekventa i sin spelidé, har man ingen bra press när man förlorar boll är det raka vägen mot eget mål, konstaterar Kristianstad-keepern.
dam_3815.jpg
Det krävdes med andra ord en snabbtänkt målvakt för att avvärja, ett par gånger var det verkligen i sista stund som en mycket välplacerad Lindahl boxade undan eller slängde sig för att peta bort bollen.
- Örebro är inte lätta att möta och jag fick göra en del räddningar, ler hon efteråt.

Kosovare Asllanis framåtanda gick inte att ta miste på och brytningar som hon gjorde när Örebrospelarna nyss fått bollen inom laget och inte riktigt var beredda blev livsfarliga.

Kristianstad fick sitt 0-3-mål när Asllani pressade på nära målet, då hon dessutom tog sig plats för att ohotad kunna placera in bollen. Vid det laget, efter 67 minuter var matchen redan avgjord och till slut kunde tränaren Elisabet Gunnarsdottir summera med glädje i blick och ord.
- Jag är faktiskt jätteglad. Vi har börjat ta fler segrar på bortaplan.

Ni har haft lite svårt från lagen i nedre delen av tabellen, så var det inte idag?
- Framförallt har vi ändrat vår inställning. Vi kan inte bara spela fantastiska matcher mot lagen ovanför oss När vi kommer så här aggressiva vinner vi oftast matcherna.

Den inställningen straffade Örebro där tränaren Rickard Nilsson inte såg samma kvalitet i spelet.
- Totalt sett känner jag att det är för många i vårt lag som inte når upp till rätt nivå, då är det jättesvårt att vinna mot Kristianstad. Vi gör ett bra försök i andra halvlek och pressar dem rätt så bra men man måste chansa lite dä.

Sara Larsson på plan hela matchen
Edda Gardarsdottir tillhörde de bättre hos KIF Örebro, var ständigt på spaning efter uppspelsalternativ och försåg också Sarah Michael med precisa bollar. dam_4296.jpg Sara Larsson gick från en handfull minuter förra gången till att finnas på plan från start till mål. Hennes skott alldeles i början kunde förändrat matchbilden om det gått i mål i stället för i ribban - försvarsmässigt gjorde hon det helt okej.
- Det hade varit en drömstart om hon hade gjort mål där, bara otur att den inte går in. Hon kommer bara att bli bättre och bättre, säger Rickard Nilsson.

KIF Örebros mål (1-3) gjordes av Fanny Persson som satte stopp för Hedvig Lindahls egna ambitioner efter 85 minuter.
- Synd att jag inte fick hålla nollan, jag kände att jag var på g idag men i ett ögonblick där vi är lite tröttare kommer de med hur många som helst framåt.

Lindahl hade emellertid inte svårt att ersätta det störande momentet med uppskattning över allt annat hon gjorde. Ständigt dominant i eget straffområde, alltid först på upphoppen vid fasta situationer.

- Fantastiskt, bland hennes bästa matcher sedan hon kom till KDFF. Hon gör inga fel över 90 minuter, säger Elisabet Gunnarsdóttir om en av klubbens två spelare som med garanti kommer till London. Dessutom finns ju Susanne Moberg med en plats bland reserverna.

- Väldigt, väldigt viktigt för spelarna, klubben och för laget att få internationell erfarenhet i mästerskap, avslutar Elisabet Gunnarsdóttir.

Stora bilden: Hedvig Lindahl var ständigt på rätt plats vid rätt tillfälle.
Lilla bilden: Sara Larsson gjorde sin första hela match efter comebacken.

Läs mer
Coach 2012-06-30 18:58

Dennerby - > spela Kosso å Ni går långt, kan avgöra mot vilket motstånd som helst, avig, oberäknelig och oerhört okonventionell, internationell och vinnarskalle x 3...
våga o vinn istället för safe o placering 3 - 6...