Nu är Therese Andersson med i målligan!

Kristianstad DFFs Therese Andersson tillhör numera klubben av allsvenska målskyttar. Mål nummer ett i högsta serien kom på volley på vägen mot seger på bortaplan över KIF Örebro.

I rättvisans namn bör det sägas att också Örebros Fanny Persson gjorde sitt första mål i Damallsvenskan i samma match på lördagseftermiddagen.

Den fullträffen, som inhoppande Persson kunde placera varsomhelst i målet med hela försvaret överspelat betydde i sammanhanget mindre för var poängen skulle hamna.

Damfotboll.com fann desto mer entusiasm hos spelaren bakom 0-1-målet.
- Det var jätteroligt, jag är bara underbart glad över att få göra mål i en vinstmatch, säger Therese Andersson.
dam_3845.jpg
Hur vill du beskriva målet?
- Johanna Rasmussen slår en kort hörna, till "Kosse" som lägger in den perfekt. Jag drar mig bort från stolpen och får en fri yta och kan lägga in den på volley i öppet mål.

Målet var lika snyggt som fullständigt enligt arbetsbeskrivningen. Som ytterback gör sig Andersson som bäst offensivt vid fasta situationer.

Det är med stabilt försvarsspel och fina passningar som hon normalt gör sig känd. Känd och känd förresten, det kan vara på plats med en kort historiebeskrivning.

Therese Andersson, med smeknamnet "Tozz" nappade på erbjudandet att komma till Kristianstad för provträning när hennes tidigare klubb Södra Sandby IF föll ur Söderettan.

Resten är, om man lyssnar på tränaren Elisabet Gunnarsdottír, en framgångssaga.
- En spelare som definitivt ska kunna ta plats i U23-landslaget. Hon har varit helt fantastisk, bland våra bästa spelare match efter match. När hon gör mål visar hon att hon kan göra mer än att försvara. Hon saknar erfarenhet, men det kommer steg för steg.

Matchens mest sprudlande målskytt håller med om att hon är en bättre fotbollsspelare än tidigare.
- Sedan provträningarna har det bara gått framåt, Kristianstad är ett underbart lag med en underbar tränare.

Ofta med från start dam_4403.jpg
Med tio matcher från start under vårsäsongen har Therese Andersson fått skynda långsamt, gått lite under radar för den riktiga uppmärksamheten och utvecklats i egen men ändå rask takt.
- Jag orkar mer, är lugnare och kan hantera att tempot går fortare i huvudet. Man ökar när man ska, i division ett var det mer att man bara sprang och sprang.

Målet och bra uppsikt bakåt bidrog till att KDFF numera återfinns på medaljplats som tabellfyra. Att Vittsjö och Tyresö, lag som Kristianstad slagit spelade oavgjort stillade inte ambitionshungern för en av seriens färskaste målskyttar.
- Vi är igång, det är bara att klättra vidare.

Stora bilden: Therese Andersson firar sitt mål upplyft av Katrin Omarsdottir.