Skåne-derby som uppvärmning

LdB FC Malmö besegrade damallsvenska grannen Kristianstads DFF med 2-1 i tisdagens träningsmatch. Det var en match med andra förutsättningar än de vanliga nämligen utan landslagsspelarna - några av dem satt på läktaren.

Bland publiken fanns det nog någon som tyckte att till exempel i LdB FC debuterande Lisa Ek borde ha varit i OS-landslagstruppen.
Lisa växte in i sin nya omgivning allt eftersom matchen gick och i andra halvlek nådde hon nästan nivån som man kände igen från några av hennes bästa matcher för Kopparbergs/Göteborg i våras.
Lisa stod för framspelningen till Elin Rubenssons segermål tio minuter före slut.
Emelie Jonsson spelade fram Katrin Omarsdottir till Kristianstads DFFs ledningsmatch fem minuter före halvtid. Några minuter tidigare prickade hon stolpen med ett klockrent skott.
LdB FCs Katrine Veje prickade KDFF-målet med ett skott i ribban och Anja Mittag stolpen i andra. Anja har inte haft något landslagsspel att tänka på eftersom Tyskland inte var med i OS, men hon visade klart kapacitet och kvalitet som ligger klart över svenskt genomsnitt vad gäller Damallsvenskan.
LdB FCs första mål hade liksom Kristianstads isländsk prägel. Elin Rubensson lade lagets samtliga nio hörnor och den första i andra halvlek mötte Sara Björk Gunnarsdottir direkt och sköt stenhårt 1-1 bakom Hanna Persson som förtjänstfullt vikarierade för Hedvig Lindahl i målet.
- Jag är nöjd med attityden i laget och bland dem från vårt F17-lag som fick chansen, säger LdB FCs tränare Peter Moberg.
- Och jag är väldigt nöjd med att vi fick så bra motstånd, instämmer KDFFs tränare Elisabeth Gunnarsdottir.
- Vi har två viktiga matcher framför oss nu, först Kopparbergs/Göteborg i Svenska cupen och sedan KIF Örebro i serien och då måste vi vara igång ordentligt. Det såg lovande ut.
För LdB FC Malmö väntar cupmatch på söndag när Umeå IK kommer på besök.

Johnte 2012-08-08 20:43

Första halvlek såg inte bra ut för LdB FC Malmö kan jag tycka....med ett ny komponerat försvar....Hilda Carlen fick stå i målet. Elin Björklund och Saga Fredriksson får klart godkänt i försvaret i första. Men det där om Lisa Ek skulle varit med i OS...kan vi lämna därhän nu..OS är över för det Svenska damlaget..nu hoppas vi bara på att det kommer en ny förbundskapten...Då kanske Lisa Ek får en välförtjänt landslagsplats och om hon gör det bra i både LdB och eventuellt i landslaget så kan hon ju komma med till EM på hemmaplan.Lisa Ek får klart godkänt för dagens match...var inblandad i mycket av LdBs spel...kommer att bli mycket nyttig i LdB...en Nilla Fischer kopia. Men blir lite fundersam över hur man tänker sig mittfältet i LdB. Att Veje ska ha en kant är inte mycket att diskutera...Men att ha Sara björk Gunnarsdottir på den andra kanten är jag lite tveksam till....Det var så jag uppfattade att hon spelade i första halvlek...men kan ju ha sett fel.
Mittag har vi redan under vårkanten konstaterat att hon är en av de bästa anfallarna i Damallsvenskan....Men varför var Ramona Bachmann ledig???? eller var hon sjuk?
Kristianstad gjorde bra ifrån sig i första....och ledde rättvist med 1-0 . Men i andra började vi känna igen Malmös spel mer.Ned lite rockader så stadgades försvaret.
Det kunde både ha blivit 3-1 och 4-1 med lite skärpa i avsluten.Men allt som allt såg
det lovande ut för LdB FC Malmö utan sina OS spelare och några till som Ramona Bachmann och Thora Helgadottir.