Lisa Ek rotar sig snabbt i Malmö

Nu är Lisa Ek sedan att par veckor tillbaka Malmö-bo. Debuten i LdB FC Malmö är avklarad. - Allt känns bra. Malmö verkar vara en trevlig stad och tjejerna i LdB FC är ett gott gäng, säger söderbönan Lisa som fortfarande har drömmen om en plats i landslaget levande.
Lisa Ek, här i göteborgströjan, börjar hitta i Malmö. Foto: Fredrik Hasselgren

Att hon tillbringat sju år i Kopparbergs/Göteborg har inte satt några djupare spår i dialekten som är präglad efter åren i Hammarby.
Lisa har redan hunnit med ett tiotal träningar i LdB FC. Hon växte in i sin nya omgivning allt efter i träningsmatchen mot Kristianstads DFF och spelade fram till segermålet i andra halvlek.
Hon har erfarenheten vilket kom särskilt väl till uttryck bland de unga spelarna LdB FC mönstrade i just den här matchen.

Lisa fyller 30 i nästa månad men ser inte slutet på karriären. Det skulle nog annars många spelare ha gjort efter att ha genomgått två operationer för korsband, en för stressfraktur och en krånglande magmuskel.
- Jag siktar fortfarande på damlandslaget, säger Lisa utan att blinka.

Efter några riktigt bra matcher för Kopparbergs/Göteborg i våras kunde alla som såg Lisa i TV konstatera att hon väl mäter sig med de som istället fick chansen.
- Om det nu ska göras förändringar i damlandslaget som alla verkar tycka efter OS så hoppas jag finnas med i den diskusionen, tillägger Lisa.

För att återvända till Malmö, vet du att det är Sveriges krogrikaste stad?
- Kanske det, men det lär jag nog inte få tid till att utforska. Fick tips om en liten pastarestaurang som passar perfekt för att äta lunch bara ett stenkast från Malmö ip, avslutar Lisa.

Johnte 2012-08-08 14:47

Ja, det var en smygdebut som gav mersmak...Lisa kommer att bli mycket nyttig på mittfältet när hon växt in i laget ordentligt.Hon precis som många andra i Damallsvenskan kommer att vara påtänkt i landslaget under förhoppningsvis ny Förbundskapten...Lite rensning behövs bland landslagets spelare också...Sköter Lisa sina kort rätt och spelar bra i LdB och eventuellt i kommande landslag...så är hon definitivt ett namn för EM laget 2013....De är bara att köra hårt Lisa. LdB FC Kan få en hel del landslags kandidater 2013. Då tänker jag på Lina Nilsson, Malin Levenstad och varför inte Amanda Ilestedt som åter visade att hon är viktig som mittback i Malmö. Gjorde ju ett utmärkt EM för U19 landslaget.
Lisa Ek definitivt, Elin Rubensson är också kandidat..U19 EMs skyttedrottning och vi får inte glömma bort Therese Sjögran räven i laget med massvis av erfarenhet. Så ungefär 6 spelare kan komma med i EM truppen 2013...om de sköter sina kort rätt. Men också om de får vara skadefria.

tmsvard 2012-08-08 18:15

Lisa borde få en chans i damlandslaget. Hon har en hög arbetskapacitet och en inställning som gör att hon jobbar hårt för laget och vinner boll över hela planen. Det tycker jag saknades hos vissa spelare i landslaget som nog blivit uttagna för den kapacitet de kan ha, och inte det de visat spelmässigt under våren.