Sex mål mellan Djurgården och Linköping

Djurgården ledde två gånger och Linköpings FC en gång i träningsmatchen på Kristinebergs ip. Det slutade 3-3 (2-1). Det var första matchen för nye LFC-tränaren Martin Sjögren. Pernille Harder, dansk landslagsspelare debuterade också.

Både Martin och Djurgårdens tränare Patrik Eklöf är nöjda med sina lags insatser. Sina mest namnkunniga spelare hade inget av lagen med ett par undantag. Ett ett av undantagen var Linköpings Manon Melis.
Mia Jalkerud gav Djurgården ledningen redan efter ett par minuter, förspelet var en hörna. Kvitteringen ombesörjade Manon Melis på ett instick från Lollo Fors.
Litet turligt återtog Djurgården ledningen på en långboll LFCs från Tinnis inlånade målvakten Emmy Abrahamsson missräknade sig på. Djurgårdens Sofia Nilsson var sist på bollen.
I andra halvlek nickade Mariann Gajhede in 2-2 för Linköping efter hörna.
- Sedan gav matchens bästa anfall 3-2 till oss efter att åtta spelare varit inblandade. Jonna Andersson avslutade, berättar Marin Sjögren.
3-3 för Djurgården var inte heller så dåligt, en omställning avslutad med volleyskott av Mia Jalkerud.
- En bra laginsats och ska man hitta något som stack ut litet extra var det Annika Kukkonens första halvlek, säger Patrik Eklöf.
Djurgården drar nu iväg till Rådmansö för några dagars läger.

Rufus 2012-08-08 23:43

Träningsmatch är träningmatch och ingenting man ska dra för stora växlar på. Fast 3-3 mot jumbon Djurgården bör ändå jämföras med resultaten från seriespelet, 11-0 och 4-1 i LFC-favör. Hos gästande Linköping saknades visserligen Nilla Fischer och målvakterna Sofia Lundgren och Karen Bardsley, men annars fanns de spelare med som ska vara med och hålla laget kvar på tabellens övre halva. Ett dåligt omen inför hösten?

Som helhet gjorde LFC ett blekt intryck och försvarsspelet var darrigt utan Nilla Fischer som dirigent. Några spelare glimmade ändå till stundtals, i rättvisans namn. Inlånade division 3-målvakten Emelie Abrahamsson ska inte lastas i onödan för baklängesmålen, det var nytt och ovant för henne att spela på den nivån. Nye tränaren Martin Sjögren var dock mer oroad över uppvisningen än som framskymtar i artikeln ovan och han har skäl att fundera över hur mycket rost som hans Linköping samlat på sig under det regniga sommaruppehållet...

Johnte 2012-08-09 12:32

@Rufus...näää, du har rätt i att inte ta resultat i träningsmatcher på så stort allvar...men det ger en viss fingervisning om hur läget är i laget...Men Martin Sjögren har precis börjat..och han är en bra tränare så ha tålamod...det kommer säkert att bli bra i slutändan.Ska du se...han har ju en hel del spelare som han ska lära känna och en del som han kan utan och innan till.