Krock på isländska

LdB FC Malmö är den nya serieledaren i Damallsvenskan. Genom mål av Elin Rubensson och Ramona Bachmann vann LdB med 2:1 över tabelljumbon Djurgården. Matchen spelades på anrika Kristinebergs IP, Djurgårdens hemmaplan tills för två år sedan.
Djurgårdens målvakt Gudbjög Gunnarsdottir skadades när hon krockade med LdB FCs isländska Sara Björk Gunnarsdottir. FOTO: Rainer Fussgänger.

LdB FC Malmö kom utan sina landslagsspelare Anja Mittag och Ali Riley. Man hade lite mer av spelet under den första halvleken, men spelade inte alls som ett lag som slåss för SM-guld.
Djurgården fick undvara sin rutinerade mittback Katrin Jonsdottir. Och nästan hade Djurgårdens klippa, målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir behövt kliva av planen i den första halvleken. Efter ett inlägg från vänster hoppade "Gugga" till vänster för att boxa bort bollen och hennes hopp hejdades av landsmaninnan Sara Björk Gunnarsdottir som stod i vägen och hejdade "Gugga" mitt i språnget. Det syntes att hon hade ont i fortsättningen, men hon kom även in i andra halvleken för att hjälpa sitt lag.

Matchen fortsatte på samma sätt som i första halvleken med ett kämpande Djurgården mot ett som det verkade oinspirerat LdB FC Malmö och man började nästan tänka på att mästarna faktiskt skulle lämna några poäng kvar i Stockholm - igen - när Elin Rubensson kunde utnyttja ett slarv i försvaret och gjorde 1:0 i den 73:e matchminuten.
2:0 kom genom ett solo av Ramona Bachmann som alldeles för enkelt kunde promenera förbi på slutet trötta Djurgården-försvarare.
Att Mia Jalkerud fick sista ordet till 2:1 efter liknande slarv i mästarnas backlinje lämnar Djurgården med ett hyfsat resultat som dock inte hjälper tabelltolvan särskilt mycket. Det återstår att se om Gudbjörg Gunnarsdottir kan spela returmatchen på söndag på Malmö IP. I den matchen ska dock enligt uppgift Anja Mittag åter vara tillbaka spela för LdB.

Johnte 2012-08-16 20:03

Krock på Isländska är rubriken...Ja det gör säkert ont att hoppa in i Sara Björk Gunnarsdottir, som är ett riktigt krutpaket...om resultatet i matchen är inte mycket att kommentera.

Martin 2012-08-16 21:41

Ja nog är Gunnarsdottír ett krutpaket alltid. Att hon sedan dessutom ibland går in vårdslöst i närkamper gör att det är en spelare som gör ont att möta. Exakt en sån typ av spelare som blir favorit bland de egna lagets fans och mindre populär bland motståndarnas spelare och supporters.

Intressant att Djurgården höll emot så pass länge, det kanske kan bli så att de kan ge övriga lag i botten en match om vem som får lämna serien endå. LdB-spelarna är nog påverkade av all kontrovers kring lagets ekonomi även om de själva hävdar motsatsen för 2-1 är förstås för dåligt mot seriens jumbolag.

Johnte 2012-08-16 22:19

Det handlar nog inte så mycket om att Djurgården kunde stå emot så länge, utan mer om att Malmö var ineffektiva på skott mot mål. 5-12 med LdBs siffror sist.Med lite effektivitet skulle det nog kunna ha slutat med både 3 och 4-1. Har sett Sara B G i rätt så många matcher nu...Att hon skulle spela vårdslös/tufftt ibland...det gör alla spelare någon gång...både på herrsidan och Damsidan....Men att hon skulle spela mer vårdslöst än någon annan. Har jag svårt att se att hon gör.