Vittsjö vände derbyt

Det såg länge ut som att Kristianstads DFF skulle spräcka Vittsjö GIKs två år långe förlustfria svit på hemmaplan. 1-0-ledningen i halvtid blev till förlust med 1-2 vid full tid. - Inte ens 1-1 hade vi varit nöjda med. Vi hade chanser till en klar seger med flera mål, säger KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir. Loes Geurts, Vittsjös målvakt, fick jätterädda efter att Sif Atlasdottir skickat in bollen till Johanna Rasmussen som sköt. Sif blev för övrigt målchansutvisad när Vittsjö fem minuter före full tid fick straff. Danesha Adams steg fram och sköt hur säkert som helst 2-1.
Danesha Adams höll i bollen och var en av de bättre i Vittsjö GIK. Dessutom gjorde hon det avgörande straffmålet till 2-1.

Loes Geurts, Vittsjös målvakt, fick jätterädda efter att Sif Atlasdottir skickat in bollen till Johanna Rasmussen som sköt.
Sif blev för övrigt målchansutvisad när Vittsjö fem minuter före full tid fick straff. Danesha Adams steg fram och sköt hur säkert som helst 2-1.
Susanne Moberg gav Kristianstads DFF ledningen efter 34 minuter.120823_2.jpg
- Jag drog mig in från vänster. Vittsjös mittbackar är inte så snabba så jag fick en lucka för att skjuta på väg mot andra delen av straffområdet, berättar Susanne.
I andra halvlek hade du nästan öppet mål men sköt över?
- Jag var i dålig balans och det gällde att bara få iväg ett skott.
Andra halvlek inleddes med att Katrin Omarsdottir prickade ribban i Vittsjö-målet och sedan knöt KDFF ett rejält grepp som inte lämnade hemmalaget några andra alternativ än att rensa-
1-1-målet kom därför mycket oväntat. Kirsty Yallop slog en lång frispark från högerkanten mot Hedvig Lindahls bortre stolpe. I högen av spelare fick en försvarare felträff med ena foten och bollen seglade otagbart in tätt under ribban. 120823_25.jpg
Målet gav energi åt Vittsjö samtidigt som tankarna på de missade lägena att kunna stänga matchen tyngde Kristianstad-spelarna.
- Vi är det lag i Damallsvenskan som producerar flest hörnor (10 i den här matchen) och skott, men det är typiskt. Jag kommer att tänka på matchen vi förlorade mot Jitex när de hade två skott på mål men vann med 3-1, sade Elisabet Gunnarsdottir.
- Vi förde matchen i 60 minuter men tappade fokus efter att vi gjort 1-0.
Vittsjö GIKs tränare Thomas Mårtensson håller med.
- Straffen är straff när Sofia Andersson bli krokad av Sif Atlasdottir.
Det innebär att den ena av KDFFs duktiga mittbackar är avstångd i derbyt mot LdB FC Malmö.
- Vi pratade igenom förlustmatchen mot Tyresö om det som gick fel. Det var historia inför matchen mot Kristianstad, förklarar Thomas Mårtensson.
- När vi saknar en sådan klippa som Ifeome Dieke får vi börja om och spela in nya i försvaret.
Det fungerade betydligt bättre än mot Tyresö för både Mandy van den Berg och Kendall Fletcher. På kanten fick Johanna Andersson gå in för skadade Ida Olsson, också en back som vuxit ut i år.
Derbyt samlade 1.575 till Vittsjö idrottspark, lika många som bor i Vittsjö

Text: Thortsten Frennstedt
Foto: Fredrik Hasselgren

FOTNOT: Vittsjö GIKs förra förlust på hemmaplan i seriespel var den 19 juni 2010, 0-1 mot Dalsjöfors GoIF. Sviten utan hemmaförlust är efter matchen ovan 25 matcher lång.

Stora bilden: Johanna Rasmussen med Sandra Adolfsson hack i häl.
Lilla bilden: Sif Atladottir frilägesutvisades och fick lämna plan i Skånederbyt. Därmed missar hon nästa match, nästa derby mot LdB FC Malmö.

Läs mer