Margret Lara gör comeback i Damallsvenskan

Ifjol var hon delad etta i Damallsvenskans skytteliga och lämnade Kristianstad för proffslivet i Tyskland. Nu gör hon comeback i sin gamla klubb. Spekulationerna pågår om hon kommer att spela redan i derbyt nästa söndag mot LdB FC Malmö.
Margret Lara Vidarsdottir kan göra comeback i Kristianstad på söndag. Foto: Fredrik Hasselgren

Margret Lara Vidarsdottir lämnade proffslivet i Tyskland och Turbine Potsdam efter en säsong som mest kantades av skador. I dagarna har hon gjort klart med ett nytt kontrakt med sin gamla klubb Kristianstads DFF.

Tränaren Elisabet Gunnarsdottir är mer än nöjd med nyförvärvet även om hon vet att man kan få vänta på hennes debut då hon för närvarande håller på med rehabträning efter en efterhängsen skada.
– Vi har kommit överens om ett kontrakt över 2013. Vi har koll på läget gällande hennes skadebekymmer men samtidigt vet vi vad hon kan och vi ser värvningen av Margret på lång sikt. Förhoppningsvis blir det spel under denna säsong. Vi skyndar långsamt och har tålamod med henne.

Hur orolig är du för hennes skadebekymmer?
– Vi vet vad det handlar om och kommer inte att träna sönder henne. Det gäller att ta det lugnt och skynda långsamt.

Kommer hon att göra debut redan i söndagens derby mot Malmö?
– Hon kommer hit imorgon och jag vill se henne i någon träning innan vi tar det beslutet. Men helt omöjligt är det väl inte, säger Elisabeth till damfotboll.com.

Johnte 2012-08-27 21:04

Kan vara en utmärkt förstärkning,,,men, men hade otur med skador i Turbin Potsdam som gjorde att de inte vill ha henne kvar i laget....Men gjorde en utmärkt säsong i Kristianstad i fjol.Frågan är om hon kan komma tillbaka i gammal god form