Målrikt när Östers IF invigde nya arenan

Inramningen och omgivningarna var helt i Öster IF:s smak. Däremot lyckades Tölö IF stöka till det på plan i "invigningsmatchen" på Växjös nya arena, med kvitteringen till 2-2 i slutminuterna.
Tölös Kristin Svensson kvitterar till 1-1. FOTO: Jan Andersson.

- Det är två kämpande lag på plan, men de är mer effektiva än vad vi var, säger assisterande tränare Östers Marita Wallisson.

Marita Wallisson såg med andra ord fler chanser för hemmalaget än för gästerna på lördagseftermiddagen. En speciell sådan för alla fotbollsälskare i Växjö. Nu har stadens lag fått spela in arenan som nästa sommar har flera matcher i EM-fotbollen.
- Klacken som brukar vara på herrmatcherna var med, säger Marita Wallisson om stämningen bland 747 åskådare på läktarna.

De flesta jublade stort efter bara tre minuter när Öster tog ledningen, välplanerat samspel mellan Josefine Rydle och Nellie Karlsson innan Anna Hjälmkvist prickade mål.

Fortsättningen var böljande där båda lagen kunde briljera.oster2.jpg
- Tölö får komma in i matchen när vi gör lite tekniska fel.

Det darret betydde 1-1 genom Kristin Svensson när Tölö genomförde hela anfallet klanderfritt. Öster tog på nytt ledningen, på nytt genom Anna Hjälmkvist som var på rätt plats efter ett inlägg med timmen spelad.

Sista ordet och sista målet blev Tölös, Marissa Mykines med ett distinkt skott från distans mindre än en handfull minuter från full tid.
- Publiken fick se rätt bra fotboll över hela matchen, det är lite surt att vi tappar 2-1, säger Marita Wallisson.

Kvitteringen gav något gladare miner hos bortalaget.
- Det var en jämn tillställning, vi var bättre i perioder medan de var bättre i andra. Insatsen överlag får vi vara nöjda med, säger Tölö-tränaren Martin Skogman efter den välbesökta matchen.
- Jättehäftigt, vi får verkligen tacka för att vi fick vara med om den första dammatchen på den här arenan.

LILLA BILDEN: 15 Öster gjorde det trångt framför Tölös målvakt Johanna Baecklund. FOTO: Jan Andersson.

AttachmentSize
oster2.jpg14.37 KB