Målrik debut för F15-landslaget

Sex mål i första halvlek bjöd Sveriges och Norges F15-landslag på Ockelbo på tisdagen. Det sjunde kom i andra halvlek och på det vann Norge med 4-3.

Sverige fick en bra start med 1-0 efter 7 minuter genom Lisa Renlund (Piteå IF) framspelad av Julia Zigiotti Olme (Bollstanäs SK) men inom loppet av två minuter, den 20:e och 22:a kvitterade Norge och övertog ledningen genom Marie Dölvik Markussen och Nora Eide Lie. 1-1 kom som följd av en missad svensk inspark och 1-2 var ett påpassligt långskott.
Michelle De Jongh (Mariestads BoIS) kvitterade till 2-2 på nickskarv av Ronja Aronssons (Alviks IK) frispark.Bara två minuter senare slog Nora Eide Lie till igen.
I slutminuten av första halvlek kvitterade Julia Zigiotti Olme (Bollstanäs SK). Michelle de Jong överraskade det norska försvaret med en frispark längs marken och den mötte Julia perfekt.
Det fanns så klart en hel del att prata om i halvtid, förbundskapten Katarina Olsson?
- Våra lagdelar var alldeles för utspridda. Anfallsspelet bygger på tryggt försvarsspel och det tätades ordentligt i andra halvlek. När vi vann boll fanns flera medspelare tätt intill för att avlasta.
Spelare som övertygade?
- Nya ytterbacken Ronja Aronsson och på innemittfältet Michelle De Jongh, framåt ett piggt anfallspar i Lisa Renlund och Julia Zigiotti Olme.
Det dröjde till tre minuter före slutet av matchen innan Marie Dölvik Markussen kunde fastställda den norska segern.
Sverige och Norge möts igen på torsdag i Gävle.

Taggar: , ,