Sista spelaren in räddade Jitex-segern

Det blev en helt jämn match mellan Piteå IF och Jitex, som låg tre poäng efter hemmalaget. Men inte nu längre efter att Mimmi Löfwenius gjort matchens enda mål - för Jitex.

Det betydde till och med att Jitex passerade Piteå IF på ett mål bättre i målskillnad, båda lagen står nu på 19 poäng.
Piteå IF hade två knäskadade spelare utanför truppen, Lena Blomkvist samt Sofie Persson som gjorde sig illa på senaste träningen.
Hemmalaget såg ut att ha kopplat ett litet grepp när Jitex snabbt ställde om om Mimmi Löfwenius blev frispelad av Elin Carlsson.
Hanna Pettersson var närmast att kvittera för Piteå IF med ett stolpskott tio minuter efter baklängesmålet.
- Men vi hade fler bra målchanser och borde ha kunnat vinna med det fina anfallsspel som presterades framför allt i första halvlek. I andra blev det mera kamp. Sammantaget spelade alla i laget efter bästa förmåga och så som vi kommit överens om, säger PIFs tränare Stellan Carlsson.
Skadorna?
- Lena skadade sig i DM-finalen och väntar på svar från magnetröntgen. I Sofies fall tror vi hon snart kan vara tillbaka.
Jitex tränare Stefan Rehn är lika glad som lättad över segern:
- Vi spelade 2-2 hemma mot Piteå IF, möttes sedan i Svenska Cupen här i Piteå, hamnade i underläge med 0-2 men lyckades vända och vann med 3-2 i förlängning. Vi nådde inte upp i normal nivå och Piteå var klart bättre i första halvlek. Vi har spelat bättre matcher men förlorat. I det här läget är poängen vi kämpade oss till viktigare.
Tre Jitex-spelare som stack ut extra: Kathlene Fernström, Elin Carlsson och inte minst målvakt Minna Meriluoto.

FOTNOT: Mimmi Löfwenius hann bli spelklar samma dag som övergångsfönstret stängdes efter att en Jitex-ledare kört med handlingen från Göteborg till Solna.