Moberg tonar ner

–Det är ingen fara med mig, jag är bara lite trött och omtumlad, säger Susanne Moberg som oförklarligt segnade ner kort före halvtidsvilan i matchen borta mot Kopparbergs/Göteborg i lördags.
Faran över för Susanne Moberg som snart är i träning igen. Foto: Fredrik Hasselgren

Susanne fördes till sjukhus men kunde senare åka med sina lagkamrater hem i bussen. Väl hemma togs hon om hand av läkare på sjukhuset i Kristianstad där hon också stannade över natten.

Har du fått klarhet i vad som egentligen hände dig?
– Läkaren förklarar det helt enkelt med att jag svimmade. Alla undersökningar jag gjort visar att jag har ett starkt hjärta, så det är inget sådant jag behöver gå och grubbla över. Alla värden är bra så jaa, vad säger man. Just nu är jag bara trött och omtumlad. Det blev så mycket uppståndelse.

Inget som du själv känner ifrån tidigare i veckan som kunnat vara orsaken till det här?
–jag är ingen person som stressar upp mig, så det är inget sådant. Det enda jag reflektarat över är att jag kände mig lite trött i veckan men i övrigt inget annat.

Då är du snart igång med träning och match igen?
–Det tror jag. Läkaren säger att det är helt ok att köra igång när som helst.

Rainer Fussgänger 2012-09-25 11:43

Piteå-Tidningen citerade en kardiolog som sade att man alltid måste vara misstänksam när en människa svimmar mitt under pågående match. Hoppas att läkarna som undersökte Susanne Moberg är specialister. Allt gott till henne!
Allmänt tycker jag att det finns en oroväckande trend när som DN rapporterar igår 62% av tränarna som arbetar med 13-åringar i Sthlm ger smärtstillande till sina spelare så att de kan spela. Själv känner jag många spelare som spelat med smärtbedövande sprutor för att de ville hjälpa sitt lag. Herrarna må trösta sig med bankkontot när de lägger av, men som kloka Elin Ekblom Bak sa nån gång: damspelare har inga pengar när de är 30 och har två söndertrasade knä.
Hälsan ska alltid komma först!

TureiYtterby 2012-09-26 16:35

mycket bra skrivit
är rätt groteskt och ansvarslöst ge 13.åringar smärtlindring före spel, tveksamt ens med alvedon, ska man ge lokalanestesi (bedövnings sprutor) tar man ju bort kroppens försvar smärtan och man vet aldrig! om skadan förvärras ansvaretet ligger helt på tränarna i denna fråga att dom ens funderar på att ge
det Elin Ekholm Bak sa är ju en verklig sanning
som ja tidigare sagt vi måste ta mer knäskadorna på större allvar