Straffen hon inte fick tände Marta

Tyresö vann tisdagens TV-match mot AIK på Skytteholms IP med 4-0. Marta var inblandad i alla mål. Fortsätter topplagen så här borde Malmö IP vara fullsatt den 3 november när toppmötet blir av under Damallsvenskans sista omgång 2012.

Matchbilden hade man sett förut. Tyresö möter en motståndare som vill spela upp till sin bästa nivå och det blev en svår första halvlek i Solna. AIK spelar med en högpressande backlinje och tabelltvåan har få chanser. En nick av Kirsten van de Ven strök förbi AIK-målet som vaktades utmärkt av Susanne Nilsson.

En närkamp i straffområdet efter lite mer än en halvtimme där Maija Saari fäller Marta, men också spelar bollen. Man har sett domare blåsa straff för mindre, men undertecknad tycker inte att Malin Johansson från Hägersten gjorde fel när hon lät matchen fortsätta.

AIK försvarade sig så bra att Tyresö inte hade många chanser i första halvlek. Men söder om Stockholm vet man att förr eller senare kommer chanserna. Det är den överlägsna fysiken som visar sig i nästan varenda match. Det är fler träningar, mer resurser och ett gäng individualister som har börjat spela tillsammans. Framför allt spelar Marta allt mer upp sig. Det var hon som gjorde 1-0 på en direkt frispark där Sussie Nilsson kanske stod aningen för långt åt vänster så att hon inte hann till höger där Marta skruvade in bollen. Det var Marta som ökade på sin ledning i assistligan när hon serverade Madelaine Edlund till både 2-0 och 4-0. Där emellan gjorde Marta själv sitt 12:e mål för säsongen när hon så snabbt som knappast någon annan fotbollskvinna i världen vände bort sin försvarare och placerade bollen bakom Susanne Nilsson.

AIK hoppas på att kunna hämta in sex poäng mot KIF Örebro medan Tyresö går rakt mot seriefinalen i Skåne. Säkert tänker man ibland på matchen i Vittsjö där man tappade två poäng som Malmö plockade på samma arena i söndags i allra sista minuten. Målskillnaden och den större variationen bland målskyttarna verkar tala för Tyresö som definitivt har Damallsvenskans starkaste bänk där i dag profiler som Line Röddik Hansen fick sitta och vila efter två landskamper för sitt Danmark.
Inte med i truppen var Elaine och långtidsskadade lagkaptenen Johanna Frisk för vilken Karin Lissel åter igen vikarierade starkt i båda roller.

Taggar: ,
TureiYtterby 2012-09-26 09:05

en bra sammanfattning av det hela!
att se Marta är ju bara häpnandsväcknande, det inte hon kan göra med bollen finns inte
hoppas hon vill stanna kvar i sverige