Sirius-defilering till kvalet

IK Sirius tog den poäng som behövdes för att definitivt vara klart för kval till Allsvenskan. Det blir svårare för Rågsved att klara en plats i Damettan eftersom Sirius vann med hela 7-1. Det tog 20 minuter sen tryckte Jenny Jansson in viktiga 1-0 på hörna, ett förlösande mål som blev starten på Sirius defilering till allsvenskt kval.

Norrettan-nykomlingen som inför säsongen talade om målsättningen att vara bland de sex bästa och således spela i nästa års Damettan har överraskat många och kan nu gå in i kvalspelet utan press.

Visserligen inledde Rågsved dagens match med att redan i tredje minuten pricka ribbans överkant och då var det nog många som undrade om Sirius nerver skulle hålla för att ta den enda poäng som krävdes av laget. Men efter Janssons 1-0 var det ingen i hemmalaget som behövde tvivla, mål nummer ett följdes av nummer två också det ett hörnmål. Denna gång var det mittbacken Sarah Elnicky som med pannan hittade nät. Fanny Andersson vann tio minuter senare en nickduell på mittplan som gav henne öppen gata ner till sidlinjen till höger om Rågsvedsmålet, Andersson fann med en enkel passning snett bakåt Marija Banusic som säkert lade bollen i mål. Det fortsatte vara inläggen som gav resultat för Sirius del, Rågsved stack emellan med några avslut men det var inget som kunde hota Uppsala-laget denna eftermiddag. 4-0 kom efter ännu en framspelning av Fanny Andersson vars inlägg hittade pannan på mittbacken Sarah Elnicky som nickade in sitt andra mål och därmed blev först med att göra två mål på Studenternas denna eftermiddag.

Efter paus slappnar Sirius av lite väl och Rågsveds Lisa Arnell passar på att göra 4-1. Efter reduceringsmålet kliver Jenny Jansson åter in i handlingarna, hon kommer först på en djupledsboll och dribblar vackert bort Katarina Wicksell i Rågsveds-målet och slår bollen i öppet mål också hon tvåmålsskytt. Caroline Lundberg byts in i den 78 matchminuten gör tre minuter senare sitt första mål, 6-1. Lundberg gör sedan avslutande 7-1 på Jenny Jansson manér när hon efter att ha fått bollen framgrävd och passad av Marija Banusic ensam kan passa på att bjuda publiken på en fin tvåfotsdribbling och sedan ett enkelt avslut i öppet mål.

Slutsignalen innebär att Rågsved får fortsätta kämpa om sjundeplatsen i tabellen i nuläget har laget lika många poäng som åttonde placerade Västerås BK30. Sirius får vänta ytterligare en omgång på vilket kvalmotståndet blir, men den väntan är det nog ingen i Siriusl-ägret som beklagar.

Text: Agnes Ljunggren

Taggar: ,