Fyra mål av LdB FC-juniorer i Women´s Champions League

Ett ungdomligt och piggt LdB FC fortsätter att imponera i UEFA Women's Champions League. På onsdagskvällen besegrades det ungerska MTK Hungária FC med hela 6-1, och sammanlagt 10-1, på ett regnigt och kylslaget Malmö IP, inför endast 603 åskådare.
Elin Rubensson med bollkontroll i regnet på Malmö IP. FOTO: Fredrik Hasselgren.

LdB FC Malmö gjorde kanske en av sina bättre matcher rent offensivt för säsongen, detta med världsspelare som Ramona Bachmann, Katrin Schmidt och Alexandra Riley på bänken. LdB FC rivstartade matchen. Redan i den 4.e matchminuten tog hemmalaget rättvist ledningen genom Christina Ørntoft, som höll sig väl framme på en passiv målvaktsretur.
Det var stundtals spel mot ett mål under första halvlek, LdB fortsatte att leverera en högklassig anfallsfotboll ackompanjerat Elin Rubensson. Hemmalaget hann även med att göra ytterligare två mål före pausvilan genom Katrine Veje och Elin Rubensson. ldbcl_2.jpg

Andra halvlek var bara tio minuter gammal när Elin Rubensson gjorde sitt andra mål. En annan av LdB FCs yngsta spelare Sofia Anker-Kofoed blev också tvåmålsskytt. Först när det stod 6-0 och matchuret tickade på tilläggstid lyckades det Fanni Vágó att spräcka nollan för MTK. LdB FC visade upp ett fortsatt effektivt omställningsspel, detta i kombination med ett snabbt och finurligt passningsspel, - ett passningsspel som snart kan vara guld värt.

När MTK Hungária FC tränaren Sandor Turtoczki fick frågan om matchen på presskonferensen kunde han nte annat än erkänna lagets nederlag.
- LdB FC gör totalt 10 mål, och vi gör bara 1 i de båda matcherna, det är svårt att förklara bort. Vi är inte alls med från början, det måste man vara mot ett lag som LdB FC. Jag tror att Malmö-laget kan gå hela vägen i turneringen, det är ett väldigt komplett och spelskickligt lag.

Hemmatränaren Peter Moberg var förstås nöjd med lagets prestation.ldbcl_3.jpg
– Vi gjorde en jättebra andra halvlek, och jag är nöjd med insatsen, vi ställer upp med ett väldigt ungt lag idag, och tjejerna gör en jättematch. - Nu får vi se resultatet av vår grundträning. Nu är det fokus på nästa match mot Kopparbergs/Göteborg som gäller, säger Peter Moberg innan han
försvinner in i omklädningsrummet och firar lagets avancemang i Champions League.

LdB FC Malmös laguppställning
30 Hilda Carlèn
2 Emma Wilhelmsson
3 Amanda Ilstedt
4 Malin Levenstad
6 Katrine Veje
9 Elin Rubensson
13 Christina Øyangen Ørntoft
16 Lina Nilsson
17 Sofia Anker-Kofoed
20 Anna Welin
22 Anna Thörnqvist

Ersättare
1 Thora Helgadottir
7 Ramona Bachmann
8 Viktoria Malmros
10 Elin Björklund
14 Alexandra Riley
18 Sara Gunnarsdottir
19 Karin Schmidt

Verona nästa
Verona blir nästa motståndare för LdB FC Malmö i åttondelsfinal. Italienskorna vann sent på onsdagkvällen returen mot Birmingham City efter förlängning. Verona vann med samma siffror, 2-0, som Birmingham i förra matchen. Veronas målvakt Stéphanie Öhrström som höll nollan på hemmaplan har en gång haft Malmö som hemmaplan.

Stora bilden: Anna Welin var en ur LdB Malmös unga garde som fick många minuters speltid.
Lilla bilden: Det allra första jublet, efter Christina Öyangen Örntofts 1-0-mål. FOTO: Fredrik Hasselgren.