Älta IF rena segermaskinen

Östersunds DFF får en svår motståndare på besök i lördagens kvalmatch till Damettan. Älta IF har inte förlorat någon tävlingsmatch på två år. Älta IF från södra Stor-Stockholm med Tyresö FF som närmaste granne i Damallsvenskan vann sin div 2-serie efter att ha tappat poäng i bara tre oavgjorda matcher och noterade hela 81-6 i målskillnad.

En av tränarna är Pjer Gardelius som varit med om en liknande resa när Enskede IK tre år i följd vann sina serier och gick upp i Norrettan. Han han har även varit verksam i Hammarby på 90-talet för övrigt under Pia Sundhages tid där.

Älta IFs i särklass mest kända spelare är Elin Ekblom Bak, landslagsspelaren som i fjol lämnade Tyresö FF för att ta det litet lugnare i klubben närmast hemmet. Att ta det lugnare är en underdrift. Elin gjorde 24 mål i serien och fyllde på med ytterligare några i kvalet mot Husqvarna och Örebro SK Söder.

- Det vore fel att beteckna Älta IF som ett lag helt beroende av en så bra spelare som Elin, understryker Pjer Gardelius.
Moa Hedell är en ung spelare som redan provat landslagsspele i F17. Målvakt Kajsa Andersson (f-93) har hållit nollan i de flesta matcherna.
- Till 72 procent består damlaget som ska spela i Östersund av Älta IFs egna produkter och det är vi mycket stolta över, framhåller Pjer Gardelius.

Lördag 13.10 kl 14.00 Jämtkraft Arena Östersunds DFF - Älta IF, kvalmatch 1:2 till Damettan.