KIF Örebro slog mästarna

Matchen om tredjeplatsen i Svenska Spel F17-slutspelet vanns av KIF Örebro med 4-1 över de tre senaste årens mästare LdB FC Malmö.

Siffrorna blev desamma som när lagen möttes Malmö tidigt i våras, en av LdB FCs tre förluster i södra serien.
Skåne-lagets tränare Max Gregerstedt var besviken över den missade finalplatsen på straffar mot Umeå IK på lördagen och han hade ingen anledning att mildra kritiken efter söndagens match.
- Vi underpresterade kraftigt och de som får godkänt kan räknas på ena handens fingrar. Att det kunnat bli så här efter en i övrigt bra säsong är inte lätt att förklara. Några spelare har varit borta men inte visat samma styrkor när de kommit tillbaka.
KIF Örebro ledde med 2-0 när Hanna Larsson gjorde LdB FCs enda mål.
- Vårt 1-0 var backert när Lejla Basic kom runt på kanten och spelade in till Sejde Abrahamsson, berättar KIF Örebros tränare Omid Sulefani.
Sejde gjorde två mål och var tillsammans med Gabriella Kalkan (ett mål) lagets bästa för dagen. Elin Sjölanders 3-1 var också en prestation när hon bröt bollen högt och satte iväg mot LdB FCs mål när målvakt Lina Abrahamsson var den av lagets spelare som utmärkte sig mest. Victoria Ferngård, Lovisa Wifvesson och Malin Gunnarsson var sammantaget slutspelets bästa i LdB FC.