LdB FC i förarsätet, Tyresö får backa

Snart avgörs det. Efter 90 minuters kamp de två topplagen emellan kommer vi att veta vilka som vinner Damallsvenskan 2012. Just nu sitter LdB FC Malmö i förarsätet, i och med ledningen med tre poäng, men det kan svänga snabbt. Vi tog ett snack med tränaren Peter Moberg inför lördagens guldmatch (Malmö ip kl 13.00)

Hur ser ert segerrecept ut?
– Vi ska vara väldigt modiga och inte backa hem – det har Tyresö fått öva på varje vecka. Vi måste våga gå offensivt. Vi har hemmaplan och får inte backa hem. Vi måste våga vara offensiva.

Ramona Bachmann är avstängd, vem kommer att ersätta hemme?
– Jag har gett samma svar till tio journalister på den frågan. Det får ni se klockan 12 på lördag när vi släpper startelvan. Det jag kan säga är att Veje tränat idag och är spelklar till på lördag. Bachmann är en skicklig spelare individuellt. Men nu får vi möjlighet att ta in en annan spelare som kanske är bättre för laget försvarsmässigt.

Ni har inte tappat poäng på hemmaplan sedan förra hösten, är det en trygghet för er?
– Ja, det ger oss en bra känsla. Det är ingen slump att vi är starka på hemmaplan. Vi har vunnit mot Frankfurt hemma, och de är näst bäst i Europa. Sen har vi slagit Kopparbergs/Göteborg och Linköping, som är några av Sveriges bästa lag. Det är ingen slump. Vi är modiga, offensiva och spelar bra fotboll hemma. Det är en skön känsla och ger oss en extra trygghet.

När ni mötte Tyresö i våras lyckades ni inte hålla koll på Marta, hur ska ni göra för att stoppa henne i denna match?
– Marta är en individuellt skicklig spelare som vi har respekt för. Men vi kan inte fokusera för mycket på Marta, Tyresö har många offensivt skickliga spelare.

Vad är Tyresös styrkor, vad måste ni se upp med?
– Tyresö är ett otroligt bra fotbollslag. Det är ingen slump att vi två ligger först i serien, överlägset före alla andra. Tyresö har också många individuellt skickliga spelare, framför allt offensivt. Det gäller för oss att ha ett organiserat och starkt försvarsspel.