Rysare när Kopparbergs/- Göteborg gick vidare

Kopparbergs/ Göteborg FC inledde kvällens åttondelsfinal i UEFA Women´s Champions League mot Fortuna Hjörring på Valhalla på ett imponerande sätt och gjorde 1-0 redan i den sjätte minuten. Som så många gånger tidigare var det Göteborgs skyttedrottning Christen Press som visade vägen till den vinst som skrevs till 3-2 och som tar Kopparbergs/Göteborg vidare till kvartsfinal i Champions League.

I första halvlek såg man ett piggt och hungrigt Göteborg som satte hög press på Fortuna Hjörring och lyckades erövra boll på ett imponerande sätt. Danskorna hade stora problem med Christin Press och Olivia Schoug som löpte oerhört mycket och framgångsrikt i djupled. I den 26 minuten gav det utdelning och 2-0 då Olivia Schoug blev serverad en fin boll i djupled och hade inga problem att fri överlista Maria Christensen i danskornas mål.
Hjörring växte mer och mer in i matchen desto längre halvleken led. Man spelade ett kompakt försvarsspel och började kontra på ett imponerade sätt. I den 36 minuten gav det resultat. En hörna hamnade efter en tilltrasslad situation i straffområdet på Janni Smiths fötter. Smith tvekade aldrig då hon relativt enkelt kunde placera en bredsida och reducera till 2-1 bakom Kristin Hammarström i Göteborgs-målet.

Andra halvlek bjöd på stor dramatik
Kopparberg/Göteborg tvingades att byta ut sin centrala mittfältare Yael Averbuch i paus då hon enligt tränare Torbjörn Nilsson ådragit sig en mindre skada i första halvlek. Man märke tydligt att Göteborg saknade Yael i andra halvlek. Hjörring flyttade upp sitt spel och lyckades flertalet gånger ta sig igenom göteborgskornas mittfält som agerade mer och mer nervöst desto längre matchen fortgick.
I den 76 minuten slarvade Danskorna i backlinjen och som så många gånger förr var Press påpassligt framme och kunde relativt enkelt rulla in 3-1 till hemmalaget.

Danskorna vägrade att ge upp
Efter en lång utspark av Maria Christensson vann Hjörring en frispark. En frispark som bortalagets Sofie Junge kunde nicka in bakom en chanslös Kristin Hammarström till 3-2.
Avslutningen bjöd på stor dramatik då Fortura Hjörring pressade högt och lyckades slå fina inlägg bakom en nervös KGFC backlinje. En backlinje som avslutningsvis räddades av en oerhört duktig Kristin Hammarström som gjorde en magnifik dubbelräddning i den 92 minuten. En räddning som skickade Göteborg vidare till Kvartsfinal i Champions League. När damfotboll.com träffar ovan nämnda målvakt efter matchen har hon inte riktigt hunnit förstå vikten av sin magnifika avslutning.
– Jag är fortfarande chockad, det var två helt galna räddningar. Jag var lite besviken på mig själv efter att ha släppt in deras andra mål. Så det var otroligt skönt att få göra dessa räddningar.
Hon avslutar intervjun med en glädjande nyhet till alla Göteborgs fans.
– Jag kommer köra på ett år till här i Göteborg. Vilket gör det extra kul att vi gick vidare i Champions League.

Text: Per Gullbransson

GambitSWE 2012-11-08 00:22

Ni avslutar artikeln med: "Hon avslutar intervjun med en glädjande nyhet till alla Göteborgs fans." - vad var den glädjande nyheten???? Ibland så har jag ruggigt svårt att lista ut vissa av era kommentarer i artiklarna.

Torbjörn sade i studio KGFC's video att danskorna var bra hemma, men inte räcker tillräckligt i 90 min. Jag tyckte att det var omvänt i denna match, då i stort sett hela truppen från Göteborg verkade domna redan i första sekunden av andra halvleken. Göteborg borde veta att Fortuna spelar jättebra i slutet, såsom de gjorde i fjol, men ändå lät man Fortuna helt ta över matchen i andra halvlek. Göteborg vågade knappt avancera med bollen längre än 10 in på offensiv planhalva. Johanna Almgren som jag tyckte var väldigt bra förra året, och redan då få mer speltid i landslaget, har tyvärr tappat mycket det här året. Tycker tyvärr att hon inte längre platsar i landslaget, utan den platsen borde tilldelas någon annan. Hon spelar ofta "fegt" eller på säkerhet kanske det heter, när det inte krävs. Ofta är det bakåt hon vänder, när hon borde avancera framåt, och ofta slutar det med att hon får backa ändå till backlinjen när hon väl börjat backa. Hon, som många andra av Kopparbergs spelare förresten, missar otroligt många chanser att slå djupledsbollar, som nästan garanterat skulle sluta med målchanser. Många av Kopparbergs spelare tittar helt enkelt inte upp att Christen, Olivia och även Johanna har gyllene tillfällen och bör få djupledsbollar. Idag fanns det säkert utan att överdriva ett 15-tal sådana tillfällen.

Fortuna spelade upp sig i andra, och jag tror inte att det var så mycket för att Yael var borta, då de redan börjat med det i andra delen av första halvlek. Yael har tyvärr börjat missa allt för många passningar enligt mig, och missar även vanliga mottagningar, och hennes start från stillastående är fruktansvärd svag, även om hon är stor och lång. 90% av Kristins utsparkningar resulterade i att Fortuna antingen vann höjdduellerna, eller att de tog hand om andra bollarna. Allt var dock inte helt svart för Göteborg, för trots att Fortunas bollinnehav var stort i andra halvlek, så skapades det väldigt lite framåt, då Göteborg var väldigt kompakt. Det var mer i sista kvarten som Fortuna lyckades slå inlägg från kanterna in i straffområdet som det blev farligt. Naturligtvis håller jag på Göteborg, och kanske borde Kopparberg gjort något mål mer i första halvlek på de chanser som fanns, men trots det, så skulle ett oavgjort resultat eller vinst för Fortuna inte varit speciellt orättvist.

PerG 2012-11-08 01:07

Hej!
Verkar som sista stycket ramlade bort.
Ber om ursäkt för det!

Ska åtgärdas!

Hälsningar
Per Gullbransson

Mark 2012-11-08 08:41

"Varför det blev så svårt med Danmark i Valhall vet bara gudarna."