Marija Banusic till Kristianstads DFF

Debutsäsongen i Norrettan slutade med många mål och en hel del uppmärksamhet. Nu har Marija Banusic bestämt sig för att fortsätta karriären i en allsvensk klubb, 17-åringen lämnar Uppsala och Sirius för Kristianstad. - Det är en riktigt, riktigt bra värvning, en drömvärvning kan jag faktiskt säga, säger KDFFs tränare Elisabet Gunnarsdottir.

Hon har haft målsprutan och talangen i blickfånget under en längre tid.
- Marija var nere på besök när vi mötte Djurgården. Jag hade positiva intryck av allt när det gäller henne redan innan vi träffades och blev bara mer imponerad.

Elisabet Gunnarsdottir är noga med att poängtera att nyförvärvet med all utvecklingspotential inte ska behöva axla allt ansvar bland rutinerade spelare med många seriematcher på meritlistan.
- Självklart har vi värvat henne för att hon ska få spela, men hur mycket det blir får vi se. Jag tror mycket på henne, men vi måste få till en utveckling som sker långsiktigt.

Vilka kvaliteter har Marija Banusic i dina ögon?
- Hon är otroligt skicklig, teknisk och har bra spelförståelse. När hon avslutar gör hon det på ett unikt sätt och har bra statistik som alltid är viktigt för en forward. Troligen är hon en av de största talangerna som kommit fram i svensk fotboll, säger "Beta".

Kristianstads DFF drar igång försäsongsträningen på allvar i januari. Då ska allt vara ordnat så att Marija Banusic kan ansluta till truppen.
- Hon kommer så fort som möjligt men det är mycket inblandat. Hon är ju bara 17 och går i skolan fortfarande.
Marija Banusic är en av ungdomslandslagens mest målfarliga spelare. Hon har gjort inte mindre än 21 mål i 14 matcher för F17-landslaget

- Självklart är det tråkigt att mista en så skicklig spelare som Marija, säger Sirius Dams sportchef Gunnar Källsten till klubbens hemsida.
- Jag har full förståelse för att hon tar chansen att spela i den högsta divisionen och vi önskar Marija all lycka i hennes framtida karriär på planen.