"Virvelvinden från Vadstena" till Linköpings FC

Vadstena-tjejen och F16-landslagsspelaren Stina Blackstenius har skrivit på ett kontrakt med Linköpings Fotboll Club.
Stina Blackstenius. FOTO: Filip Oskarsson (arkiv).

– Det känns stort att ha fått den här chansen och det kommer bli en spännande utmaning. Det finns stora möjligheter att utvecklas och bli en bättre fotbollsspelare i LFC, säger Stina själv i en kort kommentar.
Stina har på 11 landskamper under 2012 gjort hela 10 mål och F16-landslaget vann också sin kvalgrupp i första delsteget mot EM 25-28 juni 2013. Hon gjorde fyra mål på de tre första kvalmatcherna. Det återstår dock ett kvalspel till under våren 2013 innan EM-platsen är säkrad.
– Stina har balans, teknik, ett driv och en målfarlighet som få så unga spelare kan visa upp, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki som har sett henne i ett par matcher.
Blackstenius spelade i år i hemmaklubben Vadstena GoIF i division 3 och vann hela serien skytteliga med hela 38 mål. Hon blev förstås utsedd till Årets Flickspelare i Östergötland.

Martin 2012-12-27 22:18

Väldigt kul att LFC 'plockar upp' en lokal talang och självklart så utvecklas hon bäst av att få träna (och spela) med ett elitlag istället för att 'dominera' i en lägre serie.

Hoppas detta är ett första steg i att LFC nu åter 'knyter samman' laget med Östergötland genom att ge fler östgötatjejer chansen att spela/träna med laget. Lokal förankring tror jag nämligen är en mycket viktig faktor när det kommer till att öka intresset för laget och vinna tillbaka den erkänt kräsna Linköpingspubliken.