AIK tappar Jennie Nordin

Det kan bli tufft för AIK i den nya Elitettan. Tränaren Mattias Eriksson berättar om spelarflykten och bekräftar ryktet om att Jennie Nordin ska spela för Linköpings FC.
Jennie Nordin lämnar AIK för Linköpings FC. Foto: Anders Henriksson

Ni har blivit av med en hel del spelare efter det att ni ramlade ur Damallsvenskan. Hur ser läget ut för er och hur går tankarna när du står utan många av AIK:s mest framträdande profiler under fjolåret?
– Det har väl blivit ett lite större tapp än vad vi förväntade men samtidigt får man förstå tjejerna. De som lämnar går till gedigna klubbar där de får utvecklingsmöjligheter och får spela i Damallsvenskan. Många av de som går var med förra gången när vi åkte ur och har varit lojala mot AIK och jag kan inte tycka att det är konstigt att dom lämnar nu när vi åkt ur igen. Malin Diaz går till Tyresö, Hanna Folkesson till Umeå IK, Sussie Nilsson till Sunnanå, Elin Borg till Kristianstad och Jennie Nordin är klar för Linköpings FC.

Det har ännu inte stått något om att Linköping gjort klart med Jennie men du bekräftar att så är fallet?
– Jadå för vår del är ärendet klart men det kanske fattas någon detalj i avtalet eftersom inte Linköpings FC gått ut med det ännu. Men det har skrivits om det tidigare i tidningarna så det är väl inte så märkvärdigt om jag bekräftar det hela.
mattiaseriksson200ab.jpg
Som jag fattar det så hade Nordin kontrakt för 2013, det betyder att Linköping köper henne?
– Ja det stämmer. Jag vill inte nämna exakta siffran, men det är inga jättesummor vi talar om. Vi kan inte kräva 500 000 kronor för en spelare.

Är det ett problem inom damfotbollen att det blir transfers mellan klubbarna utan att ni får rejält betalt?
– Nu talar jag generellt och inte om Jennie Nordin. Jag vet inte om det är ett problem, men som det är nu kan klubbarna göra lite som de vill utan att bli straffade.
Hade klubbarna agerat likadant på herrsidan hade de fått se prislappen gå upp på den spelaren de vill köpa.

Vad tror du då om Elitettan för er del nästa år, kommer ni att ha en slagfärdig trupp?
– Ja, det tror jag, vi har många riktigt bra spelare med erfarenhet ifrån Damallsvenskan och från spel i olika landslag. Dessutom har vi lyckats knyta till oss spännande spelare som Maja Andersson ifrån Sirius, Julia Molin och Lisa Petersson ifrån Kristianstad, spelare med Damallsvensk rutin samt spel ifrån Norrettan.

Intervju: Marcus Bühlund.

AttachmentSize
mattiaseriksson200ab.jpg30.06 KB
JonasE 2013-01-17 23:11

Vilken slamkrypare!

Linköping betalar inte en krona för Jennie. AIK försöker bara rädda sitt eget skinn. Hon hade redan blivit lovad att få gå när AiK åkte ut.

Däremot kan hon gå tillbaka till AIK gratis. Om det nu blir Linköping, de verkar ju inte vara överens ännu. Linköping brukar vara proffsiga och gå ut med pressmeddelande så fort kontrakt blir klara.

Rufus 2013-01-18 02:09

Var är det skon klämmer? Jennie Nordin har sedan en tid bevisligen befunnit sig i Linköping och tränar dagligen med Linköpings FC. Det behöver inte handla om miljoners miljoner i övergångspengare, man måste också vara överens om minsta klausul i kontraktet, och dessutom är den "sociala biten" inte minst viktig!

Intressantare i sammanhanget är dock på vilken position Martin Sjögren tänkt sig placera den begåvade backen. I par med Lotta Rohlin eller ute på kanten?

Boose 2013-01-18 10:56

Alla dom spelare som lämnat har ju egentligen varit med och spelat ner AIK ur allsvenskan, säger absolut inte att dom är dåliga, men det är väl inte säkert att dom för den sakens kull att dom byter klubb garanterat får spela i den nya klubben, Vem skall Malin Diaz peta i Tyresö ? , Vem skall Jennie Nordin peta i Linköping ? Inte alltid bra för unga spelare som kommer ifån moderklubbar att få en bra status i den nya klubben, Om man tittar på spelare för spelare som lämnat och kommit till AIK så tror jag att det inte blir så stor skillnad, alla i truppen är ju duktiga om man tittar på deras hemsida, tror på en bra säsong för dom

Martin 2013-01-18 19:43

Ytteliggare en pusselbit på plats för LFC och jag ser det som helrätt att satsa på spelare ur det framgångsrika F-19 landslag som tog EM-guld förra året. Dels är de alla talangfulla och utvecklingsbara och dels har de redan spelat tillsammans vilket bara kan vara positivt.

Då Maja Krantz bara har kontrakt för ungefär halva säsongen så kommer det bli en lucka att fylla på ytterbacksplatsen och där kan nog Jennie Nordin ha en god chans att ta platsen om hon inte testas som 'partner' till Charlotte Rohlin. Det är dessutom osäkert om Nilla Fischer kommer vara helt 'fit for fight' när säsongen drar igång, hon ska ju ha ådragit sig en muskelbristning vid landslagslägret, och då behövs det alternativ.

För övrigt ser jag Booses jämförelser mellan LFC:s 'ungdomslag' och Tyresös 'stjärngalleri' som lite märkligt. Det är nog helt riktigt att Malin Diaz inte lär få många minuter på plan, åtminstonne inte om Tyresö kör samma linje som förra säsongen där det i stort var samma spelare som fick chansen i alla matcher, men i LFC finns nog goda chanser för en så pass meriterad spelare som Nordin att kämpa sig till en plats även om nog backlinjen är den svåraste delen att konkurrera i.