"Jossan" har gjort come-back!

En alldeles vanlig försäsongsmatch och samtidigt första gången på plan på ett bra tag. Josefine Öqvist har blivit mamma, Malmöbo och fotbollspendlare. På onsdagen gjorde hon comeback i Kristianstads DFF.

- Kul att spela igen, men det var inte en av mina roligaste matcher, säger hon.

Tävlingsmänniskan har talat, Öqvists ord efter spel i en halvlek och förlust 0-4 mot LdB FC Malmö bevisar att hon inte kunde vara nöjd med hur matchen gestaltade sig.
- Vi kom fel och hade långt lag, man sprang och irrade. Men nu är det gjort, blir den koncisa sammanfattningen.

Å andra sidan har hon också insett försäsongens sanning, att ingenting behöver vara på topp förrän i premiären.

Den glädjefyllda, sprudlande spelaren, VM-hjälten från 2003 med fart under fötterna lär bara bli bättre och bättre med fler matcher i kroppen.
- Det kommer, det gör det garanterat. Jag ligger ändå ganska bra i träningen, saknar lite styrka och behöver matcherna för att lära mig spela med alla nya.

I början av matchen kom Kristianstad fel i positionerna, för långt ner och Malmö var inte sena att utnyttja läget. Katrine Veje löpte på högerkanten och snappade upp en missad rensning i röran till ett tidigt ledningsmål.

Kristianstad fick jaga boll men förlorade de flesta duellerna, Malmö dominerade både med bollinnehav och mål. I försvaret stod KDFF dessutom för ett par hårresande misstag som blivit mer uppmärksammade om det stått poäng på spel.

Malmö skapade ändå tillräckligt på egen hand, mycket spel på motståndarens planhalva i första halvlek och många avslut.

Anja Mittag blev frispelad i straffområdet och måttade in 2-0, Elin Rubensson var påpassligt framme före alla andra och placerade en målvaktsretur i nät före halvtid.

På topp placerade Kristianstad ett annat nyförvärv, Marija Banusic som fick några långbollar att arbeta med men i Malmös backlinje fanns flera brytningssäkra spelare och Zecira Musovic blev varm i kläderna utan att hämta bollen ur nät.

Det fick däremot Brett Maron göra på nytt sedan Sara Björk Gunnarsdottir nickat in fyran för LdB.

Sammantaget var Malmös första 45 minuter matchens bästa och avslutningen något släpande. Yoreli Rincon fick komma in den sista halvtimmen för de första bollkontakterna på svensk mark.
- Första halvleken slänger vi i soptunnan, i andra sköter vi passningsspelet bättre, säger KDFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir - redan med nästa match i sikte.

- På söndag spelar vi igen, möter Kristianstad FF:s 16-åriga killar.

Vad hoppas ni på av Josefine Öqvist framöver?
- Hon har ju inte spelat på ett tag och det tar tid men vi är beredda att visa tålamod mot henne. Alla vet vilken duktig anfallsspelare hon är, att hon inte fick visa det idag berodde helt enkelt på att vi inte hade bollen, säger "Beta".

Josefine Öqvist har annorlunda perspektiv än när hon spelade senast men att återvända som fotbollsspelare har hela tiden funnits i tankarna.

Elitkarriären delar hon med sambon och ishockeyspelaren Stefan Lassen, sju månader gamla Stella är det senaste tillskottet i familjen.
- Det var en upplevelse att se något växa i sig. När man fick henne var man som i en bubbla, ville bara vara med Stella och Stefan. Jag har njutit av den tiden men kände att jag ville tillbaks till fotbollen och bli bra igen.

Träningsmatch 6 februari
Kristianstads DFF - LdB FC Malmö 0-4 (0-3)
Tipshallen, Växjö

Målen
0-1 (6' ) Katrine Veje
0-2 (34´) Anja Mittag
0-3 (40') Elin Rubensson
0-4 (56´) Sara Björk Gunnarsdottir

Johnte 2013-02-06 20:09

Så där ja, så ska det se ut, lovande start för LdB,

Rufus 2013-02-06 20:34

Kul för dig, Johnte, men surt för Beta! Nåja, nordöstra Skånes stjärnlag, KDFF, lär nog bita ifrån sig i Damallsvenskan vad det lider! Kuligast av allt är ändå att allas vår härliga, underbara JOSSAN är tillbaks, fulladdad med uppdämd energi, med inställningen att visa världen att "morsor kan" och att gamla takter sitter i!

Johnte 2013-02-06 22:19

Håller med dig @ Rufus. Kul att Jossan är tillbaka. Hon kommer bara att bli bättre och bättre och kommer säkert att göra en del mål för KDFF. Roligt var också att LdB släppte fram sin unga nyförvärv Målvakten Zekira Musovic (17). som är en riktig talang. Hoppas Malmö släpper fram henne i fler matcher. Ramona Bachmann spelade inte alls.