Målrikt när Frankrike tog emot Tyskland

Det är ett mycket speciellt år i de fransk-tyska relationerna. Det viktiga vänskapsfördraget de gamla fienderna emellan är 50 år gammal i år och onsdagskvällens vänskapsmatch i Strasbourg slutade oavgjort 3-3.

Det var Tyskland som tog en tidig ledning genom Frankfurts försvarare Bianca Schmidt, men Frankrike vände matchen inom tre minuter. Tre minuter som tillhörde Louisa Necib som först härligt kunde lobba in kvitteringen och som kort därefter kunde utnyttja en grov miss av kvällens målvakt Almuth Schult.

Tysklands förbundskapten Silvia Neid sade på en presskonferens i måndags att hon kommer at alternera mellan Almuth Schult och Nadine Angerer, något som tolkades som att Angerers dagar som första målvakt skulle kunna vara över. Men efter kvällens pinsamma ingripande vid 1-2 stärktes nog Nadine Angerers kort.

Inte mycket lyckades i det tyska laget under den första halvleken och när Marie-Laure Delie kunde göra 3-1 efter ännu en tveksam aktion, denna gång av backen Saskia Bartusiak, trodde nog många att matchen var avgjord.

Tyskland får dock man aldrig räkna ut. Den sista halvtimmen var gästernas och framför allt Nadine Kesslers. Det var Wolfsburgspelarens två mål som ledde fram till en rättvis kvittering och i slutsekunderna hade det kunnat bli tysk seger när Celia Okoyino da Mbabi prickade ribban av det franska målet.

Silvia Neid var inte riktigt nöjd efter matchen:
- Vi gjorde i princip två självmål, syftade hon på försvarsmissarna. Gör man så är det alltid svårt mot så starka lag som det franska. Men under andra halvleken visade vi stor moral, det gillade jag.

Matchen sågs av nästan 16.000 i publiken.