Norsk svenskdödare tror på ny seger

Landslagets sista motståndare i Algarve Cup är Norge. Norge som också bytte förbundskapten i höstas. Norge som alltid ger det lilla extra för att besegra Sverige.

– Vi brukar alltid spela bra matcher mot Sverige, säger Elise Thorsnes.

Hon har goda minnen från senaste EM när det gäller svenskmöten. I kvartsfinalen i Helsingfors inledde hon målskyttet till den norska 3-1-segern. Norge slog ur underläge men skickade ut Sverige från turneringen.
Minnen som ger trista vibbar men betyder mindre för en testmatch kan man tänka.

Faktum är dock att Sverige aldrig har vunnit över Norge i Algarve Cup. Blågult får favoritrollen med tanke på de senaste mästerskapen där Norge haft en svacka och USA-matchen var ett kvalitetsbevis för Pia Sundhages trupp.

Even Pellerud och Norge slog Japan, spelade oavgjort mot Danmark men hindrades effektivt att spela sitt spel av Tyskland.
– Vi har fått en väldigt positiv upplevelse, framförallt med vinsten över världsmästaren Japan, säger Elise Thorsnes som inte avslöjar några taktiska drag för onsdagsmatchen.

– Vi har nog ett litet psykiskt övertag, det kommer att visa sig under match, ler hon.

Anfallaren som bytte klubb till Stabaek inför den stundande säsongen är själv inte säker på spel mot Sverige. När Norge vann fyrnationsturneringen i Kina i januari ådrog hon en fotskada.

Nu har gipset kommit av och Thorsnes vill gärna ha speltid.
– Det är aldrig optimalt att gå skadad men jag har tränat på andra saker och kunnat göra gott fysiskt arbete iallafall. Formen kommer nog efterhand, säger hon.

I svensklägret ser man också fram emot ännu ett nordiskt möte i Portugal.
– Vi ska göra allting för att vinna mot dem. Det är alltid kul att möta ens grannländer, mot Norge blir det lite som ett derby, säger Nilla Fischer.