Göteborg laddar för poäng på bortaplan

På onsdag är det dags för Kopparbergs/Göteborg FC att inleda årets Champions League äventyr genom att resa till Paris utkanter för första mötet av två i kvartsfinalen mot FC Juvisy.

Man möter ett fransk lag som har rutin och en historia som påminner om vad som krävs för framgång. Under stora delar av 2000-talet har man varit en riktig dominant inom fransk damfotboll.
Man har under de senaste 15 åren slutat topp-tre i ligan varje år bortsett från 2011 då man efter en tveksam avslutning hamnade på en fjärdeplats i tabellen.

Damfotboll.com pratade med huvudtränare Torbjörn Nilsson, när han precis avslutat en genomgång inför mötet med FC Juvisy.
– Vi väntar oss ett lag som spelar väldigt intensivt och som är duktiga individuellt. Så det gäller för oss att hålla det tajt i försvaret.

På frågan vad han förväntar sig för matchbild nere i Paris är han aningen mer avvaktande
– Vi kommer få känna på det och se hur matchen artar sig. Men helt klart är vi nöjda med ett lika resultat, framförallt om vi gör mål, avslutar han.
Man kan tänka sig att KGFC kommer till start med fem mittfältare, då man från klubben meddelar att man kommer starta med exakt samma lag som senast mot Lilleström. En match då man spelade med en ensam Jessica Landström på topp. Vilket innebär att nyligen landslagsdebuterande Olivia Schoug är förpassad till bänken.

Göteborgslaget reste till Frankrike tidigt på tisdagsmorgonen, till skillnad från de allsvenska konkurenterna från Malmö som var på plats redan på måndagen inför sin match mot Lyon.
Matchen spelas på onsdag kl 20:00 på Stadium Leo Lagrange i utkanterna av Paris.

Text. Per Gullbransson

Mark 2013-03-19 21:03

"Heja Landis."