Veckans match: AIK - Eskilstuna United

Veckans match i Elitettan denna vecka är toppmötet mellan AIK och Eskilstuna United. Damfotboll.com kommer att ta rygg på lagen på Skytteholms. Mötet lagen emellan får ses som ett toppmöte i Elitettan. Även om vi bara är inne i den tredje omgången har både AIK och Eskilstuna imponerat under sina två första matcher och tagit full pott. Minst en av de sviterna kommer att brytas imorgon.

Elitettan går in i sin tredje omgång och idag möts Sirius och Sundsvall. Imorgon står bland annat Öster – Djurgården och LB07 – QBIK på schemat. Men en av de mest intressanta matcherna att följa denna helg torde vara mötet mellan AIK och Eskilstuna United.

AIK och Eskilstuna är två av fem lag som vunnit båda sina matcher i den nya Elitettan. Hemmalaget AIK började säsongen med en 3-2-vinst hemma mot QBIK. Där gjorde Helén Holmberg två av AIK:s mål. Holmberg nätade även i förra veckans vinst mot Sundsvalls DFF och leder skytteligan i Elitettan med sina tre fullträffar – i sällskap med Kvarnsvedens Elin Danielsson. Om Holmberg lyckas näta även mot Eskilstuna låter vi vara osagt. I Eskilstunamålet står nämligen Emelie Lundberg som endast släppt en boll förbi sig hittills i år. Det målet släppte hon och Eskilstuna in i premiärmatchen mot Älta, en match de tillslut vann med betryggande 4-1. Hemmapremiären för Eskilstuna, tillika förra helgens match, vann laget med 1-0, mot Öster.

AIK ramlade fjol ut ur damallsvenskan och har ambitioner att jobba sig tillbaka till landets högsta serie. Bland annat har man värvat Emma Lundh från Linköping och Kristianstadsduon Lisa Petersson och Julia Molin. Eskilstuna å sin sida slutade fyra i Söderettan ifjol, och kvalificerade sig därmed för en plats i den nya Elitettan.

Vilket av dessa lag som går segrande ur lördagens match vet vi inte i skrivande stund. Men AIK får räknas som knappa favoriter. Det vi däremot vet är att något, eller båda, av dessa lag kommer att ha tappat poäng för första gången i Elitettan när omgång tre summeras.