Första vinsten för Öster

Efter två förlustmatcher tog Östers IF på lördagen sina första tre poäng. Djurgården besegrades med 4:2 inför 96 åskådare på Myresjöhus arena.

Det tog 187 minuter i Elitettan innan Nellie Karlsson blev Östers första målskytt i den nya serien. 1:0 efter åtta minuter mot Djurgården efter assist av Victoria Johansson.

Det är underbart, det är inte ofta man får den känslan, sade målskytten till Radiosporten Kronoberg. - Jag tycker att anfallsspelet i dag var mycket bättre än i tidigare matcher.

Ledningen utökades till 2:0 genom Anna Sandell innan Madeleine Stegius lyckades reducera kort före pausvilan. Sedan tog Djurgården över i början av andra och Stegius assisterade Alexandra Höglund till kvitteringen med bara nio minuter spelade. Anna Hjälmkvist svarade direkt för Öster som åter igen tog ledningen och sista tio när Djurgården gick för kvitteringen kontrade Felicia Castro on 4:2 till hemmalaget.

- Vi har pratat om i veckan och gjorde olika uppspelsövningar så att fylla på med folk helt enkelt, säger Nellie Karlsson. - Efter Djurgårdens andra mål får vi ett litet dipp, men vi höjer oss en bit in på andra.