Veckans match: Hovås Billdal - Sundsvalls DFF

På söndag Hovås Billdal emot Sundsvalls DFF på hemmaplan. Och båda lagen är i behov av att plocka poäng. Sundsvall behöver hitta tillbaka till vinnarspåret som förde dem till en tredjeplats i norrettan 2012. Hovås Billdal behöver vinna för att ta sin första seger i årets Elitetta. Veckans match här på damfotboll.com är således detta viktiga möte.

Hovås Billdal har börjat säsongen knackigt, med tre förluster och en oavgjord match. Men man bör också komma ihåg att laget från västkusten mött tufft motstånd i sina första matcher. De inledde säsongen mot nuvarande serieledarna Sirius och i tredje omgången ställdes de mot serietvåan Hammarby. Senast mötte de QBIK på bortaplan, och där tog laget sina första poäng i nya Elitettan. Även om Hovås Billdal tappade ledningen i matchen två gånger om får första poängen ses som ett fall framåt.

Sundsvall återfinns just nu på en nioendeplats i tabellen och laget har inte vunnit sedan premiärmatchen borta mot Öster. I onsdags mötte Sundsvall LB07 hemma i Norrlands huvudstad. Mötet slutade 2-2. Samma siffror som i Hovås Billdals senaste match alltså. Och precis som Hovås tappade Sundsvall ledningen två gånger om.
I Sundsvall har Mona Fahlberg gjort tre av lagets sex mål hittills i Elitettan. Linda Sjödin har satt två bollar och Ida Brännström har hittat nätet en gång. Hovås Billdal har även de tre olika målskyttar hittills under säsongen; Amanda Svensson nätade i förlustmatchen mot Hammarby medan Louise Nordenberg och Amanda Hallesjö fick vittra nät i senaste matchen.

Vilka som kliver fram och spelar en avgörande roll när Hovås Billdal och Sundsvalls DFF jagar poäng i Veckans match vet vi ännu inte. Men vi kommer att hålla ett extra öga på denna intressanta match, där båda lagen jagar poäng. Hovås Billdal jagar säsongens första seger medan Sundsvall hoppas minska avståndet till Sirius, Hammarby och AIK i toppen av tabellen.