Nytt styrkebesked av KIF Örebro

Dags att ta KIF Örebro på allvar. Det kan inte vara tillfälligheter att man i femte omgången fortfarande är obesegrat efter att ha mött den tredje toppkonkurrenten som tippats flera placeringar bättre. LdB FC Malmö fick nöja sig med 0-0 på Behrn Arena.

Med bortalagets ögon var resultatet givetvis en besvikelse - men självförvållat. Två riktigt heta chanser var allt som åstadkoms i anfallsväg.
Den första efter en kvart, inspel från högerkanten,. Stephanie Labbé i KIF Örebro-målet räddade både Therese Sjögrans första och Manon Melis andra försök att få bollen över mållinjen.
KIF Örebro både inledde och avslutade med hög press - ingen repris på två insläppa mål som i Linköping. Sanna Talonen från sin högerkant fick in bollen framför mål och Thora Helgadottir i LdB FC-målet tippade ut via ribbans underkant.
Sarah Michael bar annars det tunga lasset ensam i KIF Örebros anfall. LdB FC Malmö hade betydligt fler att fördela bördan mellan. Trots en betydligt mer meriterad uppställning på alla platser än KIF Örebro var det laget som bevisade mot individualisterna. LdB FC Malmö verkade helt enkelt dåligt synkat. Exempelvis misslyckades alla försök med skarvpassnngar vid uppspel i mitten och bollen togs av hemmaförsvarare. Men de var duktiga, Marina Pettersson Engström och Maria Synnerdahl i mitten, och i andra halvlek när LdB FC försökte mer på kanterna steg Susanna Lehtinen och Marie-Eve Nault fram, om så det gällde att stoppa antingen Ramona Bachmann eller Manon Melis.
LdB FC-spelarna kan förväntas ha kapacitet till ett högre bolltempo och distinktare passningar än de visade.
En kvart före slut sköt Ramona Bachmann i ribbans underkant, LdB FCs andra heta målchans i matchen.
Inget av de tre spelarbytena, lika välmeriterade som de utbytt , förmådde ändra matchbilden för LdB FC.
En taktiskt triumf för KIF Örebro som tvingats att förlita sig på i stort sett samma spelare under försäsongen och fått det ordentligt samspelt.