Kanske Stockholms-fest vid EM-succé

Stockholm tackade nej till dam-EM och lät Solna ta hand om finalen. Om det skulle gå bra för Sverige kan Stockholm ändå tänkas haka på med ett festarrangemang.

Det säger Stockholms idrottsborgarråd Regina Kevius (M) till tidningen Årsta/Enskede.
- Jag var inte inblandad i idrottspolitiken när besluten fattades inför EM men visst kan vi göra mer för damfotbollen. Det man kan göra med kort varsel i samband med EM är att fixa en fest om laget går långt, det andra är lite sent att ordna nu.
Det kommer inte att märkas i Stockholm att det spelas dam-EM i fotboll i Sverige.
– Det är jättetråkigt. Att ha ett EM i Sverige är ett ypperligt tillfälle att satsa på att öka intresset för damfotbollen men Stockholm gör ingenting, säger Djurgården damfotbolls klubbdirektör Maria Jensen.
-  De spelar EM borta i Ukraina och alla vet om det i flera månader innan. Nu har vi ett mästerskap på hemmaplan och det syns knappt. Det ska inte ens bli någon samlingsplats för supportrar inne i stan. Jag hade förväntat mig mer, säger Hammarbys damtränare Pär Lagerström.

Taggar:
Martin 2013-05-11 12:37

Det är ju så man börjar undra varför Sverige sökte Dam-EM från första början. Intresset från vår huvudstad är obefintligt och i åtminstone Linköping är det helt stendött från arrangörernas sida. Att promota under LFC:s matcher räcker naturligtvis inte, särskilt med publiksiffror på låga 100-tal och det faktum att vi som är där förmodligen tillhör de få som bestämt oss att se på världsfotboll när den kommer till stan.

Efter vad jag hört så har man fortfarande inte sålt mer än strax över 1000 biljetter till 'stormatchen' mellan två av damfotbollens bästa länder Frankrike och England och till den kvartsfinal som ska spelas här ser det ungefär lika illa ut.

Är det så att man från arrangörshåll räknar med att Sundhage ska lösa allt så är det ett misstag av gigantiska mått. Jag kan ju tillägga att man inte heller fick ut informationen att Sundhage skulle komma till Linköping för att marknadsföra landskampen mot Norge, inte ens jag som försöker hålla mig uppdaterad hade en aning om detta.