Umeå Södra straffade AIK i slutminuterna

AIK som fick en spelare utvisad stod för en kämpainsats borta mot Umeå Södra FF då man fick spela 40 minuter med tio spelare efter att mittbacken Stephanie Wroblewski visats ut. Umeå Södra är nöjda med att ha spelat oavgjort 2-2 mot ett av Elitettans tippade topplag.

Umeå Södras tredje hemmamatchen för året lockade återigen över 200 åskådare på en solig T3 arena när Umeå Södra mötte AIK FF hemma. Det kanske låter som en blygsam publiksiffra men är mångdubbelt den publik som Umeå Södra drog förra året.
Och matchen då? Jo, den blev en fartfylld och händelserik tillställning!

Första perioden kunde spelmässigt sett inneburit en Södra ledning med 1-0, då Södra kontrollerade matchen med ett bra passningsspel. Och nära 1-0 var det i den 15 minuten då Therese Kapstad dundrar en boll i ribban som studsade ner på mållinjen men som därefter rensades undan.
Istället för en Södra ledning gjorde AIK 0-1 på en straff i den 23:e minute. AIK´s Daniella Chamoun gjorde dock inget misstag och ett ledningsmål för bortalaget var ett faktum

10 minuter in i andra halvlek fick AIK:s Stephanie Wroblewski sitt andra gula kort för dagen då hon brutalt fällde Södras Katarina Rosendahl i en närkamp.
2 gula kort i samma match ger som bekant ett rött kort, och Umeå Södra spelade med en spelare mer i 35 minuter.
Redan tre minuter senare fick Södras skyttedrottning Therese Kapstad en fin löpboll serverad från Södra Lisa Lantz, tog sig förbi en back och rundade sen målvakten, för att sedan kvittera till 1-1 ifrån snäv vinkel.

Efter detta såg det ljust ut för Södra, men AIK hade inte alls gett upp utan tog bitvis över spelet, speciellt på mittfältet där AIK ofta fick gå igenom med farliga chanser som följd.
I den 75:e minuten kunde också AIK.s Daniella Chamoun göra 1-2 på en inläggsfrispark, efter vad som såg ut som ett missförstånd mellan Södras målvakt och en försvarande Södra spelare.

Efter detta svängdematchen lite åt båda hållen och samtidigt som lagen började se rätt trötta ut. Men efter en stolpträff av Therese Kapstad i den 83:e minuten fälldes Södras Kaisa Ranki av en AIK spelare i straffområdet och domaren blåste för sin andra straff i matchen.
Södras Lisa Lantz gjorde inget misstag utan reducerade enkelt till 2-2.
Ett resultat som stod sig matchen ut och som även känns som ett rättvist resultat sett över hela matchen.