KIF Örebros lagkapten: - Det har aldrig känts bättre

Om inte oslagbara så iallafall obesegrade. Med utmärkt form, säker taktik och starka spelmässiga grunder har KIF Örebro seglat upp till tredjeplatsen i tabellen. Lördagens motståndare Kopparbergs/Göteborg FC har mest kryssat sig fram hittills.

- De är svåra att slå, ingen har ju slagit dem heller. Jag tror på en riktigt tuff match, säger Elin Magnusson i KIF Örebro.

Minnet sviker ibland, och när det gäller nu jämfört med då för KIF Örebro är lagkaptenen precis rätt person att prata med.

Hon har varit en i laget alla allsvenska år i den senaste perioden (från 2003), inklusive 2009 då man också stod med tolv poäng på sex matcher. Statistiken säger dock inte allt, med faktorer som förväntningar inräknat är det toppklass på Örebros första sex matcher.
- Jag kan inte komma ihåg att vi haft en bättre känsla i laget. Känslan hänger inte alltid ihop med resultaten men i år har vi haft en bra start och följt upp, säger Elin Magnusson som är nöjd i nuet.

- Än så länge har vi visat att vi är ett starkt lag. Försvarsspelet har varit bra över hela banan och vi har kunnat hålla oss till vår plan, det är inte så lätt alla gånger.

Både i tabellen och i kolumnen över gjorda och insläppta mål skuggar KIF Örebro topplagen LdB Malmö och Tyresö. Poängen har rasslat in varje gång, oavsett motstånd - både när laget varit spelförande och fått ligga på defensiven.
- Vi har väldigt stort fokus på vårt eget spel och är duktiga på det vi gör. Ibland lägger vi hög press för att vinna bollen tidigt, mot Malmö (0-0) blev det försvarsspel längre ner i banan i andra halvlek. Det är en väldig styrka att vi spelar på det sättet som krävs.

När årets fjärde hemmamatch går igång tvingas serietrean att ändra i uppställningen. Lucie Martinková är avstängd, Sarah Michael skadad i ett mellanfotsben och ser ut att missa resten av vårsäsongen. Adelisa Grabus, 16 år, ersätter på topp bredvid Sanna Talonen och gör sin första match från start.

Ett tillskott i truppen är Sara Larsson som närmar sig comeback och tar plats på bänken.