Damfotbollens dag i Stockholm

På lördag är det Damfotbollens dag i Stockholm. I ett led att försöka lyfta damfotbollen kommer en rad olika evenemang men också otroligt många dam- och flickmatcher att spelas runt om i Stockholm.

I och med EM på hemmaplan försöker UEFA, och Sverige, lyfta damfotbollen. Mästerskapets motto har varit ”winning ground” och nu försöker även Stockholms Fotbollsförbund göra samma sak. Lördagen den 25:e maj är vigd åt damfotboll i Stockholmsområdet. Runt om i Stockholm kommer 25 dammatcher att spelas, men också över 300 flickmatcher.

Detta görs för att föreningarna ska kunna marknadsföra sin fotboll, synas och höras även utanför fotbollsvärlden och få fler unga tjejer att börja kicka boll.

På elitnivå är det endast Hammarby som är med i detta projekt, Djurgården har – av okänd anledning – valt att inte vara med. När Hammarby möter Öster i Elitettan och Lilie Persson kommer vara på plats för att prata, och fotograferas, med supportrar och flicklag. Men andra evenemang kommer att pågå runt om i Stockholm. Bland annat har Friends arena öppethus och den som vill kan passa på att se EM:s finalarena på nära håll.

På andra ställen, så som i Boo, kommer Birger Jacobsson att finnas på plats och hjälpa till att samla in pengar till ett fotbollsprojekt i Mocambique, Futebol dá Forca. Flera andra matcher och evenemang kommer att pågå under dagen i Stockholm, titta upp vad just din förening kommer att göra.