Landslagssamling med minimal trupp

På lördagen möter Sverige Norge och Pia Sundhage fick nöja sig med 13 spelare på dagens första träningspass. En hel elva är upptagen av seriespel.

Landslaget är på plats i Linköping och ser även matchen i Damallsvenskan mellan Linköping och LdB FC Malmö. En TV-bild på landslaget gav en hint om att det fanns fler ledare än spelare med på läktaren. Pia Sundhage förbundskapten kommenterar saken:
- Det hela är mycket olyckligt men jag eller vi kan inte göra något åt det hela. Vi har försökt att få til lstånd ändring, framför allt av Tyresö-matchen som inte spelas förrän på onsdagen.

Omgång åtta avslutas under tisdagskvällen så matchen mellan Tyresö och KIF Örebro ingår i omgång nio. Hur kan det vara så här?
- Jag vet inte riktigt och jag kan heller inte påverka det hela men det är helt klart inte optimalt att det blir så här med tanke på vilket viktigt mästerskap vi har framför oss. Som det är nu ansluter Linköpings och LdB FC Malmös spelare på onsdagen och sen dröjer det till torsdag innan Tyresö- och Örebro-spelarna dyker upp. Då har dom en match i benen och måste köra återhämtningsträning. Ja, du förstår själv hur galet det här är.

Nå, hur gick det på dagens träning?
- Den var riktigt bra trots allt och vissa spelare var riktigt på hugget. Kul att se.

Rainer Fussgänger 2013-05-29 10:32

Man kan verkligen tycka att det är konstig att landslagssamlingen och två matcher i Damallsvenskan med en mängd spelare ligger i samma vecka. Med tanke på att t.e. Tyresös Christen Press fick åka till sin samling i Kanada, de svenska spelarna dock spelar ikväll mot KIF Örebro kan man dock även undra hur kommunikationen mellan landslagsledningen och klubbarna fungerar. Ingen bra planering helt enkelt. Det är säkert inte Pia Sundhages uppgift, men någon annan har troligtvis missat någonting eller så bryr man sig helt enkelt inte om landslaget.

Mark 2013-05-29 17:51

"130313: Thunebro - den efterlängtade högerbacken till landslaget!"