Banusic nära A-landslaget men skada sätter stopp

Kristianstad har drabbats av skador på två av sina spelare Marija Banusic och Elena Sadiku. En går gipsad och en med armen i en mitella. Otur för båda men kanske lite mer för Marija som också var aktuell för A-landslaget.
Marija Banusic skada sätter tillfälligt stopp för landslagsdrömmarna. Foto: Fredrik Hasselgren

Vårens utropstecken i Kristianstads DFF Marija Banusic blev skadad i matchen mot Kopparbergs/Göteborg. Det visade sig vara en spricka i båtbenet. Hon blir därmed borta i minst sex veckor. Marija var precis som Elena uttagna i de landslag (F19 och U23) som möter USA i Gävle ikväll.

Om A-landslagschansen säger tränare Elisabeth Gunnarsdottir till damfotboll.com.
– A-landslaget hade fått återbud och Pia Sundhage ringde och frågade om Marija i A-landslaget, men då hade vi fått beskedet om att Marija hade en spricka i båtbenet så det föll på det den här gången.
Hur länge tror du hon blir borta?
–Vi får se. just nu är Marija hemma i Uppsala. Hon kommer tillbaka på måndag och då ska vår läkare titta på det. I och med att det bara är en spricka så kanske det går att spela med ett specialskydd. Men det där får vi komma fram till gemensamt med Marija.

Elena Sadiku bröt nyckelbenet i samma match. Hon berättar om incidenten för Kristianstadbladet.
– Det var i en nickduell, sedan fick jag en knuff på området runt nyckelbenet. Redan då kände jag smärta i nyckelbenet. Sedan blev det inte bättre av att jag landade på axeln.