LdB FC regerar på hemmaplan

Kopparbergs/Göteborg lyckades inte heller den här gången vinna i Malmö mot LdB FC Malmö, men det såg ut som att det skulle bli åtminstone en poäng. 3-1 (1-0) skrevs LdB FCs målsiffror till.
En av Malmös målskyttar, Ramona Bachmann i duell med Anna Ahlstrand. FOTO: Fredrik Hasselgren.

Hemmalaget fick en bra start med 1-0 genom Sara Björk Gunnarsdottir efter vänsterinlägg av Katrine Veje.
Första 20 minuterna ägde LdB FC Malmö och det var Katrin Schmidt som vann bollarna på mittfältet.
-Vi spelade jättebra, är väldigt rörliga och gjorde inga misstag som mot Linköping i förra matchen, sade Ramona Bachmann, en av kvällens målskyttar för LdB FC Malmö efter matchen.

Kopparbergs/Göteborg hade bara Jodie Taylor på topp men hon lyckades utnyttja obeslutsamheten mellan LdB FCs mittbackspar Amanda Ilestedt - Paula Ratke.
Notera att ordinarie lagkapten Malin Levenstad fick sitta på bänken.

Kopparbergs/Göteborgs kvittering efter 58 minuter genom nämnda Jodie Taylor låg ändå i luften. Yael Averbuch och Anita Asante hade tagit över på mittfältet och skapat ett antal chanser för Jodie i första hand. Malmös nykomponerade mittbackspar var osynkade och hade svårt att hänga med när Jodie fick upp farten.

Kvittering låg i luften och efter den kändes det som om matchen kunde gå åt vilket håll som helst.
Något som tränaren i Kopparbergs/Göteborg, Torbjörn Nilsson höll med om.
-Vid 1-1 hade vi fått stopp på deras offensiv och var på väg in i matchen men tyvärr kom deras nästa mål lite för snabbt. Sammantaget får vi väl erkänna att vi kom undan med blotta förskräckelsen, Malmö spelade bra helt enkelt.

Det skulle bara dröja fem minuter innan LdB FC åter tog ledningen. Lite oväntat eftersom flera tidigare chanser inte gett utdelning. Ramona Bachmann, drog till ett skott utifrån i krysset helt otagbart för Kristin Hammarström. Här gjorde Ramona det enkla, en mottagning och ett skott och fick ett fint resultat av det. Många gånger överarbetar Ramona, något som ofta ger det försvarande laget en fördel då tempot dras ner. När hon gör det enkla finns det ingen som hänger med henne.

LdB FCs spel lossnade igen och 3-1 var ett praktfullt anfall från vänsterkanten med Paula Ratke och Aly Riley som framspelare till Anja Mittag. Den här gången drog hon till direkt och det låga skottet var omöjligt för Kristin Hammarström att hinna ner på.

LdB FCs tränare Jonas Eidevall var mycket nöjd efter matchen:

- Våra första 20 minuter idag var mycket bra och det är bara att konstatera att vi är bättre på det här underlaget än på vanligt gräs. Jämfört med förra veckan är det stor skillnad i vårt passningstempo. När Kopparbergs/Göteborg gör 1-1 känns det som om vi är lite illa ute men vi jobbar oss tillbaka framför i det defensiva spelet och efter 2-1 målet ser vårt spel mycket bra ut igen.

Foto: Fredrik Hasselgren

Rainer Fussgänger 2013-06-05 14:09

Starkt av Malmö (Sara) Björk (Gunnarsdottir) är redan nu en ledare vilket dokumenterades inte minst av kapténsbindeln. Men jag imponerades åter igen av Katrin Schmidt som vinner nästan varenda närkamp. Hon förtjänar en chans i det tyska landslaget och är en av seriens bästa mittfältare så här långt i år. Chapeau!
Göteborg kom av sig och tack vare detta kan vi se fram emot toppmatchen om en vecka på samma plats och då ska det kryllas av folk.

Malmö-Fan 2013-06-05 17:31

Synd att inte fler tar tillfället att få se en fantastiskt fin fotboll.
Att inte ge Sjögran mer speltid är ett hån både mot Therese och den lilla publiken.