Sirius och AIK sade NEJ till orättvisor

Före dagens match mellan Sirius Dam och AIK blåstes igång genomfördes en manifestation mot orättvisor mot utsatta människor. Sirius Fotboll, Rädda Barnen och flera frivilligorganisationer i Uppsala med engagemang i barns villkor visade tillsammans med AIK, publik och andra på arenan rött kort och sade NEJ till mobbning, våld, människohandel och barnfattigdom.
: Båda lagen och totalt 683 besökare visade rött kort mot orättvisor. FOTO: Foto: Mats Karlström

- Det gick över allt jag hade förväntat mig, säger Maria Ahlin, ordförande i en av de deltagande organisationerna, Freethem som arbetar mot människohandel i alla dess former.

- Jag blev nästan tårögd när alla röda kort sträcktes mot skyn.

Maria säger att den något udda alliansen med en fotbollsklubb känns ”sjukt fräsch”.

- Alla har varit så effektiva, öppna och positiva från första stund. Vi har blivit väldigt väl omhändertagna och bemötta med ödmjukhet och nyfikenhet.

En av de som engagerat sig djupast i dagens manifestation är Sirius evenemangsansvarige, Per Nohr.

- Det blev ett känsligt ögonblick som grep tag i mig, säger Per. Det kändes högtidligt och jag är glad och stolt att vi fått vara med i det här.

Till dagens match var över 300 barn inbjudna och de deltog med liv och lust.

- Jätteroligt att se dem ta sig an det vi gjorde så spontant. Glädje blandades med djupaste allvar på ett väldigt fint sätt.

Calle 2013-06-14 09:27

Modigt av AIK och Sirius att ta ställning i så kontroversiella frågor! Om fler fotbollsspelare skulle våga göra likadant skulle barnfattigdomen snart vara borta.